Вступники на бакалаврат! Рекомендації до зарахування на бюджет вже у ваших e-кабінетах.

Як дізнатися, що ви отримали рекомендацію на навчання за бюджетною формою? 

Навпроти однієї з поданих заяв буде змінено її статус з «Допущено» на «Рекомендовано (бюджет)».

Вступники, які отримали рекомендації, відсьогодні і до 18:00 8 серпня мають виконати вимоги до зарахування — підтвердити вибір місця навчання та подати документи.

Для цього вступники в електронному кабінеті або в закладі освіти повинні підписати заяву за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП) або Дія.Підпису.

Після зарахування статус заяви зміниться на «Включено до наказу (навчання за кошти бюджету)».

Важливо: вступник може отримати лише одну рекомендацію на одне бюджетне місце й лише за однією заявою. Ті, хто відмовиться від рекомендації або не виконає вимоги до зарахування у визначений термін, не отримають бюджетне місце.

У тих вступників, які не отримають жодної рекомендації на бюджет, статус навпроти всіх заяв залишиться «Допущено до конкурсу».

Усі ці заяви автоматично беруть участь у конкурсі на контракт. Тобто, якщо ви не пройшли на бюджет, ви маєте шанс отримати рекомендації до зарахування на контракт, які з’являться у вашому e-кабінеті з 9 серпня. 

У разі отримання рекомендації на контракт статус навпроти таких заяв зміниться на «Рекомендовано (контракт)». Цей статус може з’явитися навпроти кількох заяв — вступник матиме можливість самостійно визначити, яку пропозицію обрати.

Крім того, цьогорічні вступники на контракт мають можливість отримати фінансову допомогу від держави у вигляді гранту на навчання. Такий грант частково покриватиме вартість навчання щорічно. Щоб подати заявку на грант, з 5 вересня до 31 жовтня потрібно подати заяву в кабінеті вступника.

Бажаємо успіху! Тримаємо кулачки за кожного вступника і сподіваємося, що ви пройшли на омріяну спеціальність!