Цьогоріч День молоді в Україні та Міжнародний день молоді відзначають в один день і цей день сьогодні!

Хто святкує? Згідно із віковою класифікацією Всесвітньої організації охорони здоров’я, молодими вважаються люди від 25 і до 44 років, особи від 14 і до 24 вважаються підлітками. Тож, всі, кому за паспортом чи відчуттями 25-44 роки – вітаємо!

Молодість — це особлива пора, коли людина відчуває в собі невичерпну силу й енергію, відсутність неможливого, а кожен новий день приносить надію, розвиток, сміливі мрії та радість життя. Цікаво, що психологи й соціологи почали виділяти молодь як вікову групу з певними потребами та проблемами лише на початку XX століття. 

Зараз усі розуміють, що від того, якою є молодь, залежить майбутнє держави. Молодь – це ентузіасти, ідеалісти та реформатори –прогресивна рушійна сила. І це свято покликане привернути увагу суспільства до потреб і проблем молоді, в тому числі якості освіти, наявності можливостей, а також об'єднати молодих людей у різних країнах світу заради спільного щасливого майбутнього.

Міжнародний день молоді (International Youth Day) було затверджено ще на початку зими 1999 року Генеральною Асамблеєю ООН за ініціативи Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді (проведена у Лісабоні у 1998 році). Вперше його святкування відбулося у 2000 році. В Україні День молоді відзначають з 1994 року, а з 2022 року, згідно з указом Президента України, його святкують саме 12 серпня. 

Це свято енергії життя, молодості та свободи! Ми бажаємо нашій молоді мирного неба та впевненого щасливого майбутнього, цікавих можливостей і привабливих перспектив! Вітаємо вас зі святом Дня молоді! Радійте життю, цінуйте кожну його мить, надихайтеся, вчіться, творіть і реалізуйтеся на повну. Живіть цікаво, яскраво та радісно! Відкривайте нові горизонти, подорожуйте та пізнавайте світ. Удачі вам, позитиву та енергії. За вашим поколінням - майбутнє нашої країни!