Ірина Коляденко стала срібною призеркою Олімпійських ігор-2024 у вільній боротьбі. Чинна бронзова призерка, Ірина Коляденко,  здобула три перемоги поспіль на Олімпійських іграх у Парижі, дійшовши до фіналу змагань. В фіналі Коляденко боролася з японкою Сакурою Мотокі та стала другою у ваговій категорії до 62 кг і принесла  срібну медаль в скарбничку збірної команди Україні.

Трішки історії . На Олімпійських іграх в Токіо 2021 року  Ірина без шансів програє у півфінальній сутичці представниці Киргизстану Айсулі Тинибекевій і потрапляє у бронзовий фінал. Там вона здобуває перемогу над латвійкою Анастасією Григор'євою. За цю перемогу Коляденко отримує квартиру в Ірпені, яку вона віддасть своєму тренеру Володимиру Яременку. Втім, пізніше їй нададуть ще одну, особисту.

За кілька місяців росія нападе на Україну і уже рідний для Ірини Ірпінь опиниться в окупації, її квартира та квартира тренера будуть зруйновані російськими снарядами.

Ірина не хотіла їхати з міста та обставини були невблаганні. «Я була в Ірпені до останнього, я не могла так просто покинути свій дім. Але мене змусили: російські орки, ракети, танки!». Пізніше вона розповість : «Найстрашнішими були перші пів години дороги, коли я не бачила нічого навкруги. У мене була одна мета – виїхати, тому я тисла на газ і не бачила нічого. Бабуся вже потім розповідала, що ми проїжджали повз розстріляні машини, убитих людей… Я відвезла сім’ю на Вінниччину, а сама з сестрою поїхала в Угорщину, адже там нам організували тренувальний збір».

Ірина Коляденко: «Я вірю в наших хлопців, ЗСУ, територіальну оборону, лікарів, волонтерів та всіх людей, які залишилися захищати наше місто та нашу Україну. Я знаю що ми повернемось в наш рідний Ірпінь, де буде тихо. А інфраструктуру відбудуємо!!! Слава Україні!!!»

Вітаємо Ірину Коляденко з олімпійським «сріблом»! Радіємо, пишаємося та бажаємо цікавих поєдинків і нових перемог!