13 грудня у Державному податковому університеті відбулася зустріч здобувачів вищої освіти з Міністром фінансів України Сергієм Марченком.

До рідної Альма-матер Сергій Михайлович завітав з метою відкритого та невимушеного спілкування зі студентами всіх факультетів та інститутів Університету. Впродовж майже двох годин здобувачі активно ставили питання міністру. Теми діалогу були найрізноманітніші: від особистої формули успіху, цінностей та порад щодо літератури, яку варто прочитати до питань розподілу особистого бюджету, вкладень у криптовалюту та звичок, які допомогли стати тим, ким сьогодні є Сергій Марченко. Також поговорили про студентські роки міністра у Державному податковому університеті (тоді — Академії Державної податкової служби України). 

Сергій Михайлович підкреслив важливість постійного саморозвитку і наголосив на тому, що у сучасному світі успішність особистості залежить від її готовності постійно покращувати свої навички і компетенції.

«Рекомендую вам, ні на кого не розраховувати, розраховуйте на себе! Це ваше життя, і ваше майбутнє визначаєте ви самі. Університет дає базу, але все інше залежить від вас», — зауважив міністр. Він також підказав молоді, що розвиток м'яких навичок та володіння іноземними мовами сьогодні є ключем до успіху.

Крім цього, у ході розмови Сергій Марченко розповів про діяльність Міністерства фінансів України в умовах війни та фінансову ситуацію у країні сьогодні. Зокрема, йшлося про підтримку закордонних партнерів, як Україна повертатиме кошти, про діяльність Національного банку тощо.

Наприкінці зустрічі голова Студентського парламенту Владислав Скрипець подякував Сергію Марченку за цікаву зустріч і влучні поради.