26 січня 2023 року відбулося перше в новому році засідання Вченої ради Державного податкового університету.

На засідання було винесено ряд нагальних питань, що стосувалися призначення іменних академічних стипендій за результатами заліково-екзаменаційної сесії І семестру 2022-2023 навчального року. Також йшлося про концепцію освітньої діяльності за освітньою програмою та про запровадження додаткової освітньо-професійної програми і відповідні навчальні плани з напрямів «Правове забезпечення митної безпеки», «Правове забезпечення протидії кіберзлочинності». Обговорювався перелік освітніх програм першого (бакалаврського), другого (магістерського), третього (освітньо-наукового) рівнів вищої освіти на період вступної кампанії 2023 року. Було прийнято рішення про затвердження двох нових освітніх програм за другим (магістерським) рівнем вищої освіти по спеціальності і по спеціальності 081 “Право” і спеціальності 262 “Правоохоронна діяльність”

Далі йшлося про видавничу діяльність ДПУ у 2023 році, про присудження ступеня доктор філософії, про проведення публічного захисту дисертаційного дослідження Олега Кремінського та Мирона Курилича за спеціальністю 081 «Право».

Голова постійної комісії з кадрової політики Наталія Зикун проінформувала присутніх про призначення стипендії Кабінету Міністрів України за видатні заслуги у сфері вищої освіти для науково-педагогічних працівників.

Заслухавши голову Постійної комісії з кадрової політики та ученого секретаря Олексія Сидоренка Вчена рада Державного податкового університету ухвалила рішення: клопотати перед Атестаційною колегією Міністерства освіти науки України про присвоєння вченого звання професора по кафедрі економіки, підприємництва та економічної безпеки Людмилі Слюсаревій та присвоєння вченого звання професора по кафедрі соціальної філософії та управління Леоніду Чупрію.

У ході засідання було розглянуто інші питання порядку денного.