24 листопада 2022 року в Державному податковому університеті відбулося засідання Вченої ради. Учасники зібрання обговорили низку ключових та важливих питань. На початку засідання голова Вченої ради Державного податкового університету (далі – Університет) ознайомила присутніх з порядком денним засідання Вченої ради.

Відповідно до Плану роботи Вченої ради Університету на 2022-2023 н.р. на засіданні заслухали доповідь керівників наукових (науково-технічних) роботах: Марії Кармаліти, Леоніда Тимченка про затвердження остаточних (проміжних) звітів Науково-дослідного інституту фінансової політики.

Голова Постійної комісії з питань наукової роботи Валентина Мартиненко доповіла про затвердження тем дисертаційних досліджень та індивідуальних планів виконання освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії та наукової програми підготовки докторів наук 2022 року вступу; внесення змін до Плану роботи Науково-дослідного інституту фінансової політики на 2022 рік; утворення разових вчених рад з присудженням ступеня доктора філософії; затвердження звіту з ініціативної науково-дослідної роботи кафедри соціальної філософії та управління на тему «Різноманіття форм духовної культури: український та європейський виміри», тощо.

Відповідальний секретар приймальної комісії Альона Мілевська доповіла про результати вступної кампанії 2022 року і завдання щодо організації та забезпечення набору вступників до Університету в 2023 році.

Голова Постійної комісії з навчально-методичної діяльності та соціальних питань Олена Бойко-Слобожан проінформувала присутніх про визначення ліміту стипендіатів на ІІ семестр 2022/2023 н.р.; затвердження Плану видання навчально-методичного забезпечення освітнього процесу Університету на 2023 рік та інші.

Голова Постійної правничої комісії Вченої ради Ірина Чеховська доповіла про внесення змін та доповнень до Статуту Університету та змін до Положення про порядок підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії та доктора наук в Університеті.

Заслухавши голову Постійної комісії з кадрової політики Наталію Зикун та ученого секретаря Марину Рудую Вчена рада Університету ухвалила рішення клопотати перед Атестаційною колегією Міністерства освіти і науки України про присвоєння вченого звання професора по кафедрі фіскального адміністрування Лекарю Сергію Івановичу та присвоєння вченого звання професора по кафедрі кримінальної юстиції Топчію Віталію Васильовичу.

Начальник відділу фінансово-економічного аналізу та планування Лариса Чичуй ознайомила присутніх з питанням про внесення змін до структури  Університету.

В. о. проректора з цифровізації та інноваційного навчання Світлана Заєць доповіла про затвердження Положення про забезпечення інформаційної безпеки в Університеті та Положення про обробку та захист персональних даних Університету.

У ході засідання було розглянуто інші питання порядку денного та прийнято відповідні рішення.

Голова Вченої ради подякувала колективу за роботу, який незважаючи на аварійні вимкнення електроенергії через ворожі ракетні обстріли нашої держави, продовжують сумлінно виконувати посадові обов’язки.