24 січня 2023 року в Державному податковому університеті відбулася Конференція трудового колективу. Засідання проходило в режимі онлайн.

В. о. ректора ДПУ Дмитро Серебрянський представив звіт керівника про діяльність Державного податкового університету за 2022 рік.

Свою доповідь він почав привітанням з Міжнародним днем освіти, наголосивши, що Конференція має символічний характер, якщо проходить в такий важливий для освітян день.

Зокрема в.о. ректора відзначив: «Сьогодні так співпало, що збори трудового колективу проходять в Міжнародний День освіти. Тому бажаю всім успіху, плідних результатів роботи, задоволення від своєї праці, хороших студентів і хороших результатів.

Рік був досить складним, рік був напруженим не тільки для нашого колективу, а й для всієї країни, але результати роботи ДПУ відповідають загальній динаміці і ситуації, яка є в країні і яка склалася на освітньому ринку України. Якщо подивитися на наш науковий потенціал, то за 2022 рік ми побачимо, що дещо «просів» якісний склад науково-педагогічних працівників – у нас збільшилася частка працівників, які працюють без наукового ступеня від 4% до 11%. Цьому є певні і об’єктивні, і суб’єктивні причини. Але я вважаю, що в майбутньому нам над цим показником потрібно працювати. Досить показово, що доктори наук залишаються і в кількісному, і в якісному складі, практично, без змін. Ці показники спонукають нас на подальшу плідну роботу».

Також в.о. ректора акцентував увагу на необхідності підняття рейтингу університету:

«Якщо звернути увагу на національні рейтинги вишів України,  а ми маємо їх декілька груп, і оцінити  відповідно до  щорічного академічного рейтингу українських закладів вищої освіти «ТОП-200 Україна 2022», то ми побачимо, що за 2022 рік рейтинг нашого вишу на дві позиції знизився, але це не становить катастрофічну  ситуацію. Я думаю, якщо ретельно проаналізувати складові цього рейтингу, в наступному періоді можна буде якісно змінити наші позиції. Тому бажаю всім нам досягнень в цьому напрямку роботи».

Звіт в.о. ректора, який висвітлив всю діяльність роботи колективу вишу, був одноголосно схвалений і затверджений учасниками Конференції.

Після цього начальник юридичної служби Світлана Сидоренко ознайомила присутніх з питанням про погодження змін та доповнень до Статуту ДПУ.

Проректор з наукової роботи Марина Пижова та голова первинної профспілкової організації Марина Кітченко доповіли про затвердження нового Колективного договору між адміністрацією ДПУ і трудовим колективом на період трудової діяльності у 2023-2027 рр. Голоси за проєкт договору і його схвалення склали дев’яносто вісім відсотків.

До оновленого складу вченої ради після голосування членів трудового колективу увійшли: Олена Рябченко – завідувачка кафедри адміністративного права навчально-наукового інституту економічної безпеки та митної справи, процесу та митної безпеки, Людмила Слюсарева – завідувачка кафедри економіки, підприємництва та економічної безпеки, Євген Колосовський – завідувач кафедри кримінальних розслідувань навчально-наукового інституту економічної безпеки та митної справи, Олена Горда – директорка студентського містечка.

У ході засідання були розглянуті інші питання порядку денного та прийняті відповідні рішення.

Головуюча на Конференції Ірина Чеховська подякувала всім, хто взяв участь у роботі заходу за активність і плідну працю.

Завершив роботу Конференції Дмитро Серебрянський, підкресливши: «Дякую кожному за те, що взяли участь у роботі Конференції в таких складних умовах, адже не в кожного є світло та інтернет. Університет забезпечує безперебійну роботу, постійне живлення, тому приходьте, працюйте, ми хочемо, щоб наш процес був безперервний та ефективний».