29 вересня 2022 року в Державному податковому університеті відбулося засідання Вченоїради в дистанційному режимі. Учасники зібрання обговорили низку ключових та важливих питань. На початку засідання голова Вченоїради Державного податкового університету (далі – Університет), ознайомила присутніх з порядком денним засідання Вченої ради.

Відповідно Плану роботи Вченої ради Університету на 2022-2023 н.р. на засіданні заслухали доповідь в. о. проректора з цифровізації та інноваційного навчання Світлани Заєцьпро затвердження Інформаційно-рекламної стратегії Університету на 2022-2025 роки, а також затвердження брендбукуУніверситету.

Учений секретар Вченої ради Університету Марина Рудая доповіла про внесення змін до Плану роботи Університету на 2022-2023 н. р.

Голова Постійної комісії з питань науковоїроботиВченоїради Валентина Мартиненко проінформувала присутніх про затвердження Плану наукової роботи Університету на 2022-2023 н. р. тавнесення доповнень до переліку потенційних наукових керівників (консультантів) для підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії та доктора наук в Університеті на 2022-2023 н. р.

Члени Вченої радиУніверситету розглянули низку питань щодо рекомендацій до опублікування та друку, зокрема: навчального посібника «Нотаріат в Україні»;навчального посібника «Стратегія підприємства»,навчального посібника «Статистика туризму»;випуску 17 (2022) наукового фахового видання «Міжнародний юридичний вісник: актуальні проблеми сучасності (теорія та практика)»;тематичного бібліографічного покажчика «Екологія, природокористування, екологічна безпека: економічний та правовий вимір»; тематичного бібліографічного покажчика «Генеза податкової та митної справи: економічний та правовий вимір».

Відповідно до порядку денного голова Постійної комісії з навчально-методичної діяльності та соціальних питань ОленаБойко-Слобожан доповіла про перерозподіл ліцензованого обсягу набору вступників за першим (бакалаврським), другим (магістерським) та третім (освітньо-науковим) рівнями вищої освіти.Також були розглянуті питання про затвердження в новій редакції та внесення змін до освітньо-професійних програм та відповідних навчальних планів для підготовки здобувачів вищої освіти в Університеті.

Голова Постійної правничої комісії Вченої ради Ірина Чеховська доповіла про затвердження Кодексу академічної доброчесності Університетута рекомендацію до затвердження низки положень Університету відповідно до порядку денного.

Заслухавши голову Постійної комісії з кадрової політики Наталію Зикунта вченого секретаря Марину Рудую Вчена рада Університету ухвалила рішення клопотати перед Атестаційною колегією Міністерства освіти і науки України про присвоєння вченого звання професора по кафедрі публічних фінансів Мартиненко Валентини Віталіївни.

У ходізасіданнябуло розглянуто інші питання порядку денного та прийнято відповідні рішення.

Обговорили можливості запровадження змішаного формату навчання (поєднання оф-лайн та онлайн навчання) з 01 жовтня 2022 року.

Голова Вченої ради подякувала колективу за роботу.