Міжнародна науково-практична конференція з української мови, включена до переліку профільних науково-практичних конференцій МОН відбулася в Державному податковому університеті.

Понад двадцять років у Міжнародний день рідної мови профільна кафедра проводить конференцію «Українська мова та культура в сучасному гуманітарному часопросторі: аспекти міжмовної комунікації та формування комунікативної компетентності сучасного фахівця».

Цьогоріч захід мав не лише статус міжнародного, адже до організації та участі долучилися колеги з Міжнародної академії прикладних наук в Ломжі (Республіка Польща), Вищої школи економіки (Бидгощ, Республіка Польща), Економічного університету у Катовіцах (Республіка Польща), Загребського університету (Хорватія), але й вперше відбувався за підтримки Міністерства освіти і науки України. Конференцію включено до Переліку міжнародних, всеукраїнських науково-практичних конференцій здобувачів вищої освіти і молодих учених у 2024 році.

На запрошення кафедри соціальних комунікацій, словесності та культури відгукнулися понад 120 учасників із 58 закладів освіти різних рівнів. Серед них постійні та нові доповідачі, які потужно представили Державний торговельно-економічний університет, Державний університет “Житомирська політехніка”, Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, Житомирський державний університет імені Івана Франка, Запорізький національний університет, Західноукраїнський національний університет, Інститут літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України, Київський столичний університет імені Бориса Грінченка, Київський університет культури, Миколаївський національний аграрний університет, Навчально-науковий інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди, Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова та інші заклади освіти, яких маємо приємність називати науковими друзями та колегами.

Завдяки співорганізаторам заходу Національному авіаційному університету, Львівському національному університету природокористування та Хортицькій національній академії, які активно долучилися до участі та обговорення під час кількагодинної сесії пленарного засідання тематичне поле обговорюваних питань розширилося актуальними та затребуваними в науковому та практичному середовищі темами медіадизайну і візуальних комунікацій у сучасному культурному вимірі.

Оргкомітет, активні учасники конференції, гості висловлюють щирі слова вдячності за фахову дискусію, глибоке опрацювання та яскравий виклад тем доповідей всім, хто долучився до заходу та призначає зустріч за рік, коли в Державному податковому університеті святом науки та багатої української мови пишно відзначатимуть Міжнародний день рідної мови.