Нещодавно здобувачі вищої освіти навчально-наукового інституту права  Державного податкового університету мали можливість послухати лекцію на актуальну сьогодні тему: «Перспективи інтеграції України з Євросоюзом».

В ролі гостьового лектора виступила постдокторантка в групі досліджень європейської політики Вищої федеральної технічної школи Цюриху (ETH Zurich) Швейцарія, докторка політичних наук Аліна Ничик.

Лекторка має різноманітний досвід роботи в міжнародних компаніях (Hewlett Packard, Dreberis consulting), громадських організаціях та європейських інституціях. Окрім наукової діяльності, є громадською активісткою і займається питаннями розширення прав і можливостей жінок, демократії та інтеграції України з ЄС.

Аліна Ничик присвятила свою лекцію основним етапам інтеграції України до Європейського Союзу, особлива увага була приділена динаміці відносин Україна-ЄС від 1990-х років до 24 лютого 2022 р. Лекторка намагалась дослідити перспективи України стати повноправним членом ЄС у найближчому майбутньому та чому наша держава отримала статус кандидата, власне, у 2022 р.

На завершення зустрічі, здобувачі вищої освіти ННІ права взяли активну участь в обговорені теми лекції. Вони задавали питання та дискутували з гостьовим лектором. Отримавши відповіді на всі свої запитання, студенти подякували лектору за цікаву лекцію та висловили побажання на нову зустріч.