Сьогодні, 29 вересня, на базі Державного податкового університету відбулась презентація проєкту Програми Еразмус+ напряму Жана Моне «Митне право ЄС» (EUCUSTOMSSTU).

Даний проєкт передбачає викладання модуля «Митне право ЄС» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня ООП «Митна безпека», з урахуванням досвіду викладання на митному факультеті Освітньо-наукового центру Федерального фінансового управління Німеччини, залучення гостьових лекторів із BWZ Münster, розробку онлайн-глосарію термінів митного права ЄС та інші події на 2022-2025 роки.

У своєму вітальному слові в. о. ректора Державного податкового університету Дмитро Серебрянський наголосив на актуальності цього грантового проєкту не лише для Університету, а й для України: «Оскільки Державний податковий університет — єдиний в Україні вищий навчальний заклад, який готує фахівців для тих служб, діяльність яких спрямовує та координує Міністерство фінансів України, реалізація цього проєкту дозволить нам готувати фахових, сучасних спеціалістів у галузі митної політики, митного права для подальшої роботи у Митній службі України».

Також очільник вишу зазначив, що подібна міжнародна співпраця надає можливості рухатися та розвиватися у загальнонаціональному напрямку — європейської інтеграції — та готувати фахівців, чиї знання відповідають стандартам і вимогам Європейського Союзу. «Україна — вже давно частина Європейської спільноти, а її офіційне членство — лише питання часу», — зауважив Дмитро Миколайович.

Наостанок він подякував ініціаторам і координаторам проєкту за його реалізацію, побажав продуктивних рішень та плідної співпраці в освітній площині. А також привітав колег з прийдешнім професійним святом — Днем освітянина.