Позаду майже два роки війни, її наслідки досить болючі й відчутні — для нашого університету також. І хоч процес відновлення триває, але є ще низка певних проблем, які допомагають вирішувати доброчинці й волонтери різних спільнот, багато також зроблено зусиллями колективу. Особливо велика подяка нашим випускникам, які у цей важкий час продовжують допомагати й підтримувати свою Альма-матер.

Яскравим прикладом небайдужості є випускник Державного податкового університету 2011 року Костянтин Саввопуло, який ініціював масштабний збір коштів на відбудову авдиторій одного з навчальних корпусів. На рахунку Костянтина Саввопуло та його команди — 7 відновлених авдиторій і ще три на черзі реновації. Важливо, що в відновлених авдиторіях вже триває навчання.

Вчора Костянтин разом із в. о. ректора Дмитром Серебрянським та проректором з навчально-методичної роботи Іваном Шемелинецем зробили огляд виконаних робіт і обговорили подальші кроки щодо прискорення реновації інфраструктури ДПУ.

Зазначимо, що складнощі, з якими доводиться зіштовхуватися нині, не повинні зупиняти освітній процес, бо фундамент знань, який закладаємо сьогодні, впливатиме на майбутнє країни.

«Збирати кошти на реновацію авдиторій університету під час війни — вкрай важко, і ми розуміємо причини, в кожного вони свої. Адже на першому плані військові збори, однак і їх збір вимагає значних зусиль, не говорячи вже за ініціативи про відбудову. Проте завдяки підтримці друзів і небайдужих людей, які не забувають про університет, нам вдалося зібрати суму в розмірі 523 734 грн. Цих коштів вистачило на 7 авдиторій на 6 поверсі пошкодженого корпусу», — поділився Костянтин Саввопуло.

Він також зазначив, що має великі сподівання стосовно розширення кола небайдужих до процесу реновації університету: «Ми маємо відремонтувати ще три приміщення. Потрібна сума для їхнього відновлення становить близько 180 000 грн. Закликаємо всіх, хто має таку можливість, долучатися до нашого збору. Дорогі випускники, друзі та партнери, давайте разом, єдиною силою відбудуємо ДПУ!»

Здійснити переказ можна за реквізитами:

БАНКА МОНО: https://send.monobank.ua/jar/2scYMj7qoy 

PAYPAL: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=K86ZHMRSPYCA8

USDT: TS35fGniL6Xz5DqHHYYKhx4QfJT1ccHHH8 (TRC -20)0x2697b7f62f603d495a467c0d64fb98fe62410b3b (ERC-20)

Колектив ДПУ дякує Костянтину та його команді за ініціативу й допомогу в відбудові навчальних аудиторій. Сьогодні така підтримка для університетської спільноти безцінна. Ми вдячні й пишаємося, що серед наших випускників не просто талановиті й успішні особистості, а свідомі, самовідданні громадяни з великим серцем.

Довідково:

Під час окупації міста, весною 2022 року, сталася пожежа, що виникла після влучання снаряда у навчальний корпус. Пожежа повністю знищила покрівлю, а внутрішні приміщення п'ятого і шостого поверхів були пошкоджені, кабінети та навчальні аудиторії потребували ремонту. Університет, в рамках бюджетного фінансування, відновив покрівлю, але для ремонтних робіт з відновлення навчальних аудиторій необхідні додаткові кошти, ініціатива до їх зборів розпочата нашим випускником, про якого згадувалося в матеріалі.