В рамках Дня кар'єри в ДПУ відбулася продуктивна та змістовна гостьова лекція на тему «Ваша мрія про першого роботодавця та Міністерство фінансів України», яку провів заступник директора Департаменту роботи з персоналом та організаційного розвитку — начальник відділу персоналу Міністерства фінансів України Геннадій Кизименко.

На початку виступу лектор проаналізував сучасні тенденції ринку праці, висвітливши різні парадигми пошуку роботи. Він також розповів про особливості роботи в державних структурах, підкресливши моральні якості та компетентності, які необхідно мати для успішної кар'єри.

Далі Геннадій Кизименко детально зупинився на актуальних процедурах заміщення вакантних посад. Він надав практичні рекомендації щодо складання резюме, щоб одразу зацікавити рекрутера, а також пояснив, як правильно представити себе, якщо у вас немає досвіду роботи.

Спікер також розповів про те, що роботодавці бажають почути під час співбесіди, та про найпопулярніші запитання, спираючись на власний досвід, і супроводжуючи свою розповідь відео-візуалізацією.

У ході діалогу він наголосив на важливості усвідомлення своєї ролі в організації, адже це визначає кар'єрний успіх. Геннадій Кизименко акцентував увагу на необхідності ефективної комунікації, вміння ставити запитання й не боятися дискутувати.

Він закликав ставити запитання самому собі: «Чим я можу бути корисним державі?» підкресливши, що потрібно мати чітке уявлення про цілі та результати, які ви плануєте досягти на своїй посаді. Найголовніше — усвідомлювати, яку користь ви можете принести не лише собі, а й справі, якою будете займатися.

Завершуючи зустріч, Геннадій Кизименко зазначив, що в Міністерстві фінансів раді бачити студентів ДПУ на стажуванні, зауваживши, що держава потребує молодих, амбітних та цілеспрямованих фахівців.