«Звіт зі сталого розвитку та інвестицій (ESGI Report) для «зеленого» фінансування аграрних підприємств України»

Професор кафедри обліку та консалтингу факультету податкової справи, обліку та аудиту Державного податкового університету д.е.н., старший науковий співробітник Володимир Михайлович Метелиця, 30 серпня 2024 р. провів п’ятий вебінар в рамках програми MSCA4Urkaine на тему: «Звіт зі сталого розвитку та інвестицій (ESGI Report) для «зеленого» фінансування аграрних підприємств України».

На вебінарі представлено власну розробку автора – Платформу звітності сталого розвитку (SRP). На SRP-Платформі розміщено фрагменти форм Звіту зі сталого розвитку та інвестицій в аграрному секторі економіки (ESGI Report).

Також на Платформі знаходяться матеріали п’яти вебінарів на 528 сторінках та відеозаписи тривалістю 16 год.

Загалом у вебінарах прийняло участь 332 зареєстрованих учасники серед аграрних підприємств. Кількість відеопереглядів на дату розміщення даного повідомлення склала 1 021.

SRP-Платформа оновлюється науковими статтями, тезами, презентаціями.

На п’ятому вебінарі було підкреслено відповідність ESGI Report Цілям сталого розвитку ООН та Зеленої Угоди ЄС. Детально розглянуто запропоновані показники екологічного, людського і соціального, управлінського та інвестиційного капіталу, анкети самооцінки для підготовки Приміток до Звіту, інтегральний показник сталого розвитку (IISD). Загалом ESGI Report розміщений на 156 сторінках та включає 3 анкети самооцінки на 67 сторінках.

Детальніше – за посиланням.

Довідка: MSCA4Ukraine фінансується у рамках Дій Марії Складовської-Кюрі (MSCA) Європейського Союзу за програмою досліджень та інновацій «Горизонт 2020», ратифікованою угодою між Україною і ЄС. Тема дослідження В. Метелиці: «Звітність сталого розвитку та доступ до капіталу (для післявоєнного відновлення) сільськогосподарських підприємств в Україні» (ID номер 1233300). Період проекту: з 01.06.2023 до 31.05.2025 рр.