Сьогодні, 15 лютого, в Державному податковому університеті лунали щирі слова поваги тим, хто загинув, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок.

У День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, приурочений 33-тій річниці виведення військ з Афганістану, біля меморіального комплексу університету зібралися почесні гості, ветерани, представники міста, керівництво вишу, студенти та випускники.

NAH04389


До присутніх звернулися в.о. ректора Державного податкового університету Валентина Унинець-Ходаківська, заступник голови Ірпінської регіональної організації Української спілки ветеранів Афганістану, воїн-інтернаціоналіст Костянтин Кукушкін, помічник ректора Василь Чмелюк, перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук та учасник бойових дій в Афганістані, професор університету, кандидат педагогічних наук Едуард Єрьоменко.

У цій війні, серед тих, хто загинув й студент університету Сергій Басов.  Перед пам’ятним знаком, який встановлено на його честь, присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх воїнів, які загинули на території Афганістану, та поклали квіти до пам’ятних знаків на Алеї слави.

        NAH04336     NAH04218      NAH04209

Афганістан – біль, що нагадує нам про велику геополітичну помилку 20 століття, пекуча пам’ять в історії українського народу. 33 роки минуло відтоді, як вивели з Афганістану радянські війська, але рани цієї війни кровоточать і досі. Не можуть матері забути загиблих та покалічених синів, а дружини та діти своїх чоловіків і батьків. Ми повинні знати про страшні сторінки афганської війни і пам’ятати, що серед нас живуть люди, які в 20-30 років стали свідками і учасниками воєнних дій, мужньо виконували свій військовий обов'язок. 

Науково-педагогічний колектив, студенти, працівники університету шанують і пам'ятають цей урок історії. Схиляємо голови перед пам’яттю героїв, згадуємо усіх наших хлопців – студентів та випускників, які полягли за незалежність та мир в Україні.