17 лютого у Державному податковому університеті відбувся перший у 2023 році День відкритих дверей в онлайн-форматі.

Участь у заході взяли понад 200 осіб. Найбільше потенційних студентів приєдналося з Київської та Житомирської областей, з Волині, Вінниці, Києва, Чернігова, Тернополя та Черкас.

Майбутні вступники мали можливість познайомитися з Університетом, інститутами та факультетами, дізнатися про особливості НМТ-2023 від спеціально запрошеного гостя – начальника методичного відділу Київського регіонального Центру оцінювання якості освіти Галини Паньків, отримати компетентні та вичерпні відповіді на запитання від начальника відділу профорієнтації та доуніверситетської підготовки ДПУ, модератора зустрічі Валентини Тарнавської.

Зі вступним словом до присутніх звернувся в.о ректора ДПУ Дмитро Серебрянський.

«ДПУ – єдиний виш, який підпорядковується Міністерству фінансів України. Для майбутніх студентів – це великий привілей, що дає можливість реалізувати себе у тих державних інститутах, які мають партнерські зв'язки з університетом, а також формують фінансову, податкову та митну політику держави», – зазначив очільник Податкового. 

Також було акцентовано увагу щодо специфіки навчального процесу в Університеті.

«В освітньому процесі ми використовуємо симбіоз теорії та практики. Де теоретичні знання студенти отримують від науково-педагогічних працівників ДПУ, а практичні кейси - від запрошених лекторів, представників державних інститутів та партнерів закладу вищої освіти. Крім цього, ми готуємо спеціалістів не тільки для державних установ, а й фахівців для національної економіки країни. Наші випускники потенційно зможуть працевлаштуватися в фінансово-промислових групах, корпораціях, великих аудиторських службах та адвокатських бюро”, – повідомив ректор.

Додаткова можливість для юнаків і дівчат – паралельно навчатися за програмами підготовки офіцерів запасу на кафедрі військової підготовки.

Після завершення основної частини зустрічі робота продовжилась у форматі окремих онлайн-платформ, де вступники мали змогу поспілкуватися з представниками тих інститутів та факультетів, які їх найбільше цікавлять.

День відкритих дверей у Податковому університеті – це подія, до якої ретельно готуються у кожному структурному підрозділі. Тому, окрім ознайомлення зі спеціальностями та освітніми програмами кожного з інститутів та факультетів, на вступників чекали вікторини, інтелектуально-розважальні ігри, квести, воркшопи та інші інтерактиви.

Попри дистанційний формат зустрічі, атмосфера заходу була надзвичайно теплою, доповідачі щирими та відкритими, а потенційні вступники – активними та зацікавленими.

Зазначимо, що це лише перший День відкритих дверей у Податковому університеті у 2023 році. Плануються ще кілька зустрічей зі вступниками на загальноуніверситетському рівні та окремо в інститутах і на факультетах.

До слова, учасникам, які пройшли попередню реєстрацію, будуть надіслані для ознайомлення всі презентаційні матеріали.