В рамках Тижня академічної доброчесності, що триває в ДПУ протягом 18-22 вересня 2023 року, для науково-педагогічних, наукових, педагогічних працівників, здобувачів третього (освітньо-наукового)  рівня вищої освіти та інших зацікавлених осіб відбувся вебінар - зустріч з членом робочої групи з розробки проєкту Закону України «Про академічну доброчесність», співавтором рекомендацій з академічної доброчесності для закладів вищої освіти, автором інформаційних бюлетенів “Академічна доброчесність Infobulletin” Євгеном Ніколаєвим. Модератором зустрічі виступив  проректор з навчально-методичної роботи Іван Шемелинець.

Тематика зустрічі «Проєкт Закону України Про академічну доброчесність: чого очікувати учасникам освітнього процесу?»  викликає велику зацікавленість та спонукає до дискусій у колі учасників освітнього процесу. Формат заходу передбачав презентацію основних положень законопроекту та обговорення основних новацій законопроєкту.

В процесі обговорення учасники дискусії наголосили на необхідності спільної участі в формуванні доброчесного освітнього середовища,  культури учасників освітньо-наукової діяльності, необхідності чітких, прозорих процедурах реалізації законодавства з академічної доброчесності. Учасники зазначили, що необхідним етапом формування доброчесного освітнього середовища є просвіта спільноти закладів вищої освіти щодо значення академічної доброчесності, переконання учасників освітнього процесу у її важливості для успішного розвитку закладу вищої освіти й забезпечення якості освіти в цілому.