Сьогодні, 20 вересня, з нагоди Міжнародного дня студентського спорту в Державному податковому університеті провели спортивно-масовий захід.

Щоб підтримати спортивний дух серед університетської спільноти, до події долучилися науково-педагогічні працівники, здобувачі вищої освіти та адміністрація вишу. Важливо, що захід відбувся на спортивному комплексі Університету, який, хоч і зазнав значних пошкоджень, але працює, відновлюється та продовжує активне спортивне життя.

Розпочався захід з представлення команд. Далі з вітальним словом до присутніх звернувся в. о. ректора ДПУ Дмитро Серебрянський, який зазначив: "Спорт у житті кожної людини відіграє важливу роль, а заняття фізичною культурою виховують цілеспрямованість, уважність, здатність долати труднощі і загартовують дух. Ми, як адміністрація, докладаємо максимум зусиль, щоб ви були фізично розвиненими і мали хорошу базу для занять спортом. Попри пошкодження, у нас продовжується активне спортивне життя, оскільки наша історія показала, що кожен громадянин України має, зокрема, бути фізично загартованим. Саме тому ми будемо розвивати свої спортивні можливості, покращувати майданчики, зали, тренажери, бігові доріжки, футбольне поле. Ми не тільки відновимо наш спорткомплекс, але й зробимо його максимально комфортним та сучасним".
 
Учасників також привітали почесні гості:

  • Голова відділення НОК України в Київській області, член НОК України, професор кафедри фізичного виховання, спорту та здоров'я факультету соціально-гуманітарних технологій та менеджменту ДПУ Ігор Малинський;
  • Почесний голова відділення НОК України в Київській області, президент професійного футбольного клубу «Кудрівка», випускник ДПУ Роман Солодаренко;
  • Срібний призер Олімпійських ігор в Лондоні з вільної боротьби, чемпіон та призер чемпіонатів світу та Європи, заслужений майстер спорту України, випускник ДПУ Валерій Андрійцев;
  • Президент Всеукраїнської федерації фрі-файту та контактних єдиноборств, випускник ДПУ Михайло Росохатий;
  • Майстер спорту України з тейкван-до ІТФ, призер чемпіонатів світу та Європи, випускник ДПУ Андрій Парасюк;
  • Майстер спорту України міжнародного класу з фрі-файту, чемпіон світу та європи, випускник ДПУ Євген Однорог.

Перед початком змагань присутні вшанували світлу пам’ять, громадянську відвагу і самовідданість Героїв, які ціною власного життя виборювали свободу України.

У змаганнях, організованих кафедрою фізичного виховання, спорту та здоров’я, взяла участь студентська молодь всіх навчально-наукових інститутів та факультетів університету. Загалом до змагань долучилися понад трьохсот юнаків та дівчат.

Упродовж двох годин студенти демонстрували свої найкращі спортивні якості. Відповідно до програми заходу відбулися: весела легкоатлетична естафета, командний стрибок у довжину, змагання з міні-футболу, змагання з волейболу, змагання з перетягування канату, конкурси з елементами футболу та змагання з гирьового спорту

За результатами змагань було обрано переможців. Перше місце посіла команда факультету соціально-гуманітарних технологій та менеджменту, друге місце зайняла команда навчально-наукового інституту права, третє місце виборола команда факультету податкової справи, обліку та аудиту. Четверте місце здобула команда факультету фінансів та цифрових технологій, а п'яте - команда ННІ економічної безпеки та митної справи.