Протягом 26-29 жовтня 2023 року в Ужгородському національному університеті відбулася міжнародна науково-практична конференція «Євроінтеграція української освіти й науки: проблеми та виклики». Захід зібрав близько 50 проректорів із наукової роботи закладів вищої освіти України з метою напрацювання бази для євроінтеграції української освіти й науки. Державний податковий університет на конференції представила в. о. проректора з наукової роботи Олександра Смірнова.

Організаторами заходу виступили УжНУ та Центр українсько-європейського наукового співробітництва, модератором став декан факультету міжнародно-економічних відносин УжНУ, голова Закарпатського відділення Центру україно-європейського наукового співробітництва Микола Палінчак.

Відкрив конференцію ректор УжНУ Володимир Смоланка. Він привітав всіх присутніх в Ужгороді та зауважив, що тема заходу — важлива й актуальна. «Спасибі, що в складний час ви знайшли можливість приїхати. Я думаю, що всі ми вже давно не бували на заходах з таким високим науковим потенціалом — у колі десятків проректорів із наукової роботи вишів зі всієї країни. Зважаючи на це, я впевнений, що конференція пройде на високому інтелектуальному рівні, попереду цікаві доповіді та жваві дискусії. Тим більше тема конференції є надзвичайно актуальною для нашої держави. Дякуємо співорганізаторам за докладені зусилля», — виступив очільник вищого навчального закладу.

Також до присутніх звернулися й інші поважні гості, серед яких — голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай, заступник голови Закарпатської обласної військової адміністрації Петро Добромільський, засновник та директор Видавничого дому «Гельветика», голова наглядової ради Центру українсько-європейського наукового співробітництва Олег Головко та проректор із наукової роботи УжНУ Іван Миронюк.

Після офіційної частини учасники конференції перейшли до пленарного засідання, де ділились своїм досвідом у сферах політики, міжнародної діяльності та цифровізації.