Нещодавно в ННІ права відбулася гостьова лекція на тему: «Відповідальність та обовязки держави щодо глибоководного видобутку: наслідки недостатньої правової бази». В ролі лектора виступила доктор філософії, спеціаліст у галузі прав людини та публічного права Школи права  Університету Манчестера – Петра Ларсен. До слова, це вже друга її лекція в ННІ права.

Послухати лекцію зібрались здобувачі вищої освіти спеціальностей «Право» та «Міжнародне право», викладачі інституту. Активну участь в обговорені теми лекції взяли члени наукового гуртка кафедри міжнародного права та права Європейського Союзу «Студії з міжнародного права».

У своїй лекції Петра Ларсен розповіла, про види  глибоководного видобутку, чим він загрожує екології; як справедливо  розподіляти прибутки від цієї діяльності; про те, що законодавство є, але воно не досконале і потребує додаткового опрацювання. Лекторка звернула увагу на конфлікт інтересів людей (екологічний аспект) і бізнесу (можливість отримати прибуток і видобути необхідні копалини незалежно від інших держав).

Тема лекції пані Петри викликали великий інтерес, свідченням чого стали запитання студентів та жваве обговорення. На завершення зустрічі здобувачі вищої освіти та викладачі ННІ права щиро подякували гості за цікаву лекцію та отриманні знання.

Хочемо висловити слова щирої вдячності завідувачу кафедри теоретико-правових дисциплін д.ю.н., професору Анатолію Шевченку та учасниці програми Researchers at Risk Fellowship, д.ю.н. Валерії Антошкіній за організацію та проведення циклу гостьових лекцій від викладачів Школи права Університету Манчестера. Завдяки цій ініціативі наші студенти отримують нові знання та досвід.

Сподіваємось на  подальшу співпрацю з Школою права Університету Манчестера. З нетерпінням чекаємо нових лекцій!

З презентацією лекції Петри Ларсен можна ознайомитись за посиланням.