Лідери 40 вишів з усіх куточків України протягом двох днів на базі ДПУ активно обговорювали й дискутували щодо ролі студентського самоврядування в функціонуванні закладів вищої освіти в ході ІІ Національного форуму органів студентського самоврядування.

На заході здобувачі вищої освіти та лідери студентського самоврядування активно працювали на тематичних майданчиках, де було представлено низка тем для обговорення. Зокрема, під час панельних дискусій розглядали питання, пов’язані з об’єднанням вишів, доцільність та можливі наслідки такої трансформації.

Одним із активних етапів роботи форуму було спілкування лідерів органів студентського самоврядування зі спеціально запрошеним гостем - освітнім омбудсменом України Сергієм Горбачовим, що проходило в форматі живої дискусії, а саме: про освітню реформу, формування держзамовлення, проблеми булінгу та дії в таких випадках. Також під час зустрічі було визначено чіткий алгоритм, як знайти законодавче або нормативно-правове рішення врегулювання того чи іншого освітнього питання, захистити власні права та більше дізнатися про права учасників освітнього процесу.

Спільними напрацюваннями стали рішення стосовно власних позицій ОСС реформування вищої освіти та підвищення її якості. Під час обговорень ділилися досвідом і думками, опрацьовували резолюцію, яка допомагатиме в діяльності студентського парламенту, також за підсумками конференції буде випущено збірник тез ІІ Національного форуму органів студентського самоврядування.

Завершився форум врученням сертифікатів учасникам очільником ДПУ Дмитром Серебрянським. Звертаючись до присутніх в. о. ректора університету подякував молоді за ініціативу проведення цього заходу, активну позицію в обговореннях та сміливість у відстоюванні своїх думок. Дмитро Миколайович зазначив, що цьогоріч форум на базі Державного податкового університету зібрав ще більше учасників ОСС з різних областей нашої країни, об’єднав студентську молодь у спільній роботі, збагативши досвідом конструктивного спілкування та прийняття рішень. Адміністрація ДПУ всіляко сприяла комфортному перебуванню учасників і створювала умови для плідної роботи форуму, націленої на зміни в освітньому процесі під знаком синергії студентського самоврядування та представників держаних інституцій.

Фінальною крапкою Національного форуму стало підбиття підсумків, плани щодо подальшої співпраці студентської молоді та спільне виконання «Червоної рути» під акомпанемент гітари.

 «Третьому форуму бути!»,— зазначили учасники ІІ Національного форуму органів студентського самоврядування

Нагадаємо, що ІІ Національний форум органів студентського самоврядування стартував в ДПУ 16 травня.