27 червня 2023 року у Державному податковому університеті відбулося урочисте підняття Державного прапора України та прапора Національного олімпійського комітету України на честь проведення ІІІ Європейських ігор 2023 року, які проходять у м. Кракові (Польща).

На площі перед корпусом С зібралися представники адміністрації і колективу Податкового університету та Ірпінського фахового коледжу економіки та права, титуловані та юні спортсмени й студенти, а серед почесних гостей:

  • майстер спорту України міжнародного класу, переможниця престижних марафонів з легкої атлетики, учасниця Олімпійських ігор в Токіо-2020, випускниця ДПУ Дар'я Михайлова;
  • майстер спорту України міжнародного класу, заслужений тренер України, учасник Олімпійських ігор в Атланті з дзюдо Карен Балаян;
  • майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо, Чемпіонка Європи та срібна призерка чемпіонату світу з дзюдо, членкиня НОК Київського обласного відділення, керівник спортивного руху проєкту «Olympic dreams» та амбасадор проєкту відновлення Ірпінської ДЮСШ «Повернемо дітям спорт» Олександра Старкова;
  • майстер спорту України міжнародного класу з фрі-файту, президент Всеукраїнської федерації фрі-файту та контактних єдиноборств, випускник Державного податкового університету Михайло Росохатий;
  • Заслужений майстер спорту України, бронзова призерка Олімпійських Ігор, неодноразова чемпіонка та призерка чемпіонату Європи та кубку Європи, чемпіонка та призерка всесвітньої Універсіади, срібна та бронзова призерка чемпіонату світу серед військових, випускниця ДПУ Наталія Пигида;
  • президент Української федерації хортингу, директор Ірпінського ліцею №3 Станіслав Федорів.

З Міжнародним Олімпійським днем і «Святом олімпійського прапора» учасників та гостей привітали в. о. ректора Державного податкового університету Дмитро Серебрянський, заступник декана факультету соціально-гуманітарних технологій та менеджменту з навчально-організаційної роботи, Голова відділення Національного олімпійського комітету України в Київській області, член Національного олімпійського комітету України, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений тренер України Ігор Малинський та членкиня відділення НОК України в Київській області, директор Ірпінського фахового коледжу економіки та права Оксана Пілевич.

Підняття Державного прапора пройшло під акомпанемент гімну України й виконане юними, майбутніми чемпіонами, вихованцями спортивного клубу дзюдо «Дзюдока».

Право підняти прапор Національного Олімпійського комітету України під звучання Олімпійського гімну отримали Наталія Пигида та Карен Балаян.

Окрасою заходу став виступ колективу сучасного танцю відділу культури, молоді та спорту Гостомельської селищної ради «Соул Денс» під керівництвом Хелени Миколаїської.

Також учасники спортивного свята вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять героїв, спортсменів, захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Нагадаємо: III Європейські ігри розпочалися у Кракові 21 червня і триватимуть до 2 липня 2023 року. На всіх змаганнях з олімпійських видів спорту проходитиме кваліфікація на літні Олімпійські ігри, що відбудуться у 2024 році в Парижі.

Цьогоріч Україну представляють 263 спортсмени, які змагатимуться у 27 дисциплінах.

Вболіваємо за наших спортсменів і з нетерпіння чекаємо на нові звитяги Українців!