20 вересня у стінах Державного податкового університету відбулась гостьова лекція медіаексперта, голови Комісії з журналістської етики, заслуженого журналіста України, голови правління та ведучого «Громадського радіо» Андрія Куликова для студентів-журналістів на тему «Журналістика воєнного часу: виклики, завдання, особливості».

У ході зустрічі знаний фахівець зосередився на питаннях, пов'язаних з важливістю етики та об'єктивності у журналістиці, роллю журналіста у сучасному світі, а також викликами, з якими зіштовхуються журналісти під час воєнних конфліктів. Андрій Куликов наголосив, що журналіст повинен бути чесним, фаховим і відповідальним, обов'язково дотримуватися професійних стандартів журналістської етики, працювати для аудиторії та суспільства, як для себе, адже ми самі (журналісти) залишаємося споживачами інформації.

Під час лекції студенти активно взаємодіяли з гостем: ставили цікаві запитання та долучалися до дискусій. Молодь цікавила думка експерта стосовно суб’єктивності у журналістиці, формування медіакультури у суспільстві, зміни стандартів журналістської діяльності під час війни тощо.

Варто відзначити, що формат гостьових лекцій дає можливість здобувачам вищої освіти поспілкуватися з відомими фахівцями, дізнатись про специфіку майбутньої професії та надихнутися досвідом старших колег.

Після заходу в. о. ректора Державного податкового університету Дмитро Серебрянський також зустрівся із журналістом Андрієм Куліковим, щоб обговорити актуальні питання розвитку галузі, окреслити перспективи подальшої співпраці у підготовці фахових журналістів для регіону та України.

Очільник закладу вищої освіти подякував почесному гостеві за візит, приділений час, знання та мудрість, якими Андрій Куликов поділився зі студентами-журналістами.