Хто має право на продовження Міжнародного Дня студента? Звичайно ж навчально-науковий інститут права, і не лише тому, що тут дуже розумні й активні студенти, які знають закони — тут багато традицій, які щороку продовжуються студентськими поколіннями. Про них розповімо згодом, бо на початку була урочиста частина й повідомлення ведучої про те, що в холі ННІ відкрито меморіальну стелу із портретами загиблих випускників ДПУ у російсько-українській війн: «Йдучи на пари, зупиняйтесь частіше, подивіться в очі героїв й подякуйте за кожен наш день і можливість навчатися, мріяти й жити в вільній країні, яка сьогодні воює за кожного з нас». 

Далі урочисті святкування продовжив проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Дмитро Венцковський, вітаючи здобувачів юридичної науки не за форматом офіціозу, а теплими словами й настановами:

«Усі ми колись були студентами й знаємо що студентство виходить з особливих норм права, коли підкорюється не можливе, або ж не здобувається можливе, хоча для цього не потрібно багато зусиль. Однак життя кожному пред’явить свої санкції. Тому хай будуть підкорені всі освітні вершини, й відкриваються нові дороги до успіху».

Продовжив привітання проректор з навчально-методичної роботи Іван Шемелинець, побажавши майбутнім правникам продовжувати добрі традиції Альма-матер і в майбутньому з честю розвивати й реформувати нашу країну, беручи приклад з випускників вишу, які сьогодні займають ключові посади у нашій державі.

З побажаннями до студентів звернувся безпосередній керівник Інституту Василь Топчій, згадавши роки свого студентсва, що стали важливим етапом у його житті, як незабутній досвід, побажав молоді невичерпного оптимізму, енергії та зазначив, що цей період залишиться зі студентами назавжди.

Привітати майбутніх правників завітав керуючий справами Ірпінської міської ради Дмитро Негреша, в минулому випускник ДПУ. « Сьогодні кожен має тримати стрій та наближати нашу омріяну Перемогу на своєму фронті — ви освітньому. Але чимало випускників вишу сьогодні зі зброєю в руках захищають нашу свободу і кожен наш день, серед студентів ДПУ теж чимало активістів волонтерського руху, міський голова Олександр Маркушин просив передати особливу їм подяку, та всім, хто продовжує традиції нескореного фронту, яким стало Місто-герой Ірпінь»

Студентське братство привітав його учасник, в минулому випускник ННІ, учасник битви за Ірпінь Сергій Руденко, який сьогодні є командиром батареї ЗСУ, побажавши успіхів в підкоренні граніту науки, що стане міцною основою розбудови країни після війни.

Під час урочистостей з нагоди міжнародного Дня студентів було вручено багато відзнак найуспішнішим і найактивнішим студентам у навчанні й науково-дослідницькій роботі та громадському житті від в.о. ректора ДПУ Дмитра Серебрянського. Зокрема Грамоти отримали: Ольга Коцюба, Юлія Юрченко, Олена Небесна, Славана Клімчук та інші — всього 12 студентів.

Були відзнаки за високі здобутки в навчання та активну участь у громадській діяльності від Ірпінської міської ради, які отримали Владислав Скрипець, Боглана Паланська, Ольга Ютовець, Назар Кантур — всього 11 студентів.

Після урочистої частини відбулося тепле родинне привітання від викладачів, де просто неба був приготований куліш і смачна каша, не обійшлося й без борщу, солодких смаколиків, які нагадували справжні шедеври кулінарного мистецтва.

Таке частування ще більшало зблизило та поєднало всю спільноту університету: викладачі максимально доклали зусиль, щоб все приготоване під відкритим небом смакувало й пахло рідною домівкою, а назва Альма-матер, з латинською мати-годувальниця, у Міжнародний День студента стала щедрою матір’ю й для всіх єдиною, як і наша мрія про Перемогу!