1 листопада 2023 року у Державному податковому університеті відбулося урочисте засідання Конференції здобувачів вищої освіти.

Захід пройшов у змішаному форматі, а порядок денний включав наступні питання:

  1. Звіт очільниці Студентського парламенту попереднього скликання Олександри Ільніцької за період каденції;
  2. Представлення складу та голови новообраного парламенту та окреслення основних напрямів діяльності.

З вітальним словом до присутніх звернувся в. о. ректора Державного податкового університету Дмитро Серебрянський. Він подякував Олександрі за роботу Студентського парламенту попереднього скликання та привітав нового лідера студентського самоврядування.

«Пам'ятайте, ми — одна команда і нам потрібно рухатися вперед. І щоб ми рухалися спільно, ви повинні бути не просто активними, а суперактивними. Від вашої активності залежить активність усього студентства. Ви повинні своїм натхненням, своїм креативом показувати приклад колегам», — наголосив очільник Університету та закликав здобувачів вірити в себе та свої ідеї, тому що «будь-яка ідея, навіть космічна, на перший погляд, може стати реальністю».

Проректор з навчально-методичної роботи Іван Шемелинець нагадав представникам Студпарламенту, що основна мета цього органу — розвиток нашого Університету та розвиток кожного конкретного представника студентської молоді.

«Сучасний університет, як кажуть дослідження, має три місії: навчання, дослідження та соціальне служіння. І у реалізації цих місій величезну, якщо не ключову роль відіграє саме студентство. Тому я закликаю здобувачів: не будьте байдужими до цього процесу! Від вас залежить реалізація цих ключових місій» — зазначив Іван Іванович.

До привітань також долучився проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Дмитро Венцковський. Він побажав новим лідерам студентського самоврядування успіхів, дослухатися один до одного, шанувати та показати відмінний результат своєї дільності.

Після звіту очільниці Студентського парламенту попереднього скликання Олександри Ільніцької за період каденції до виступу та прийняття Статуту Державного податкового університету запросили нового очільника органу студентського самоврядування, студента третього курсу Навчально-наукового інституту права, відмінника навчання, іменного стипендіата Державного податкового університету Владислава Скрипця.

Новообраний лідер представив учасникам Конференції оновлений склад Студпарламенту та коротко окреслив основні напрями діяльності, серед яких — розвиток наукової діяльності серед здобувачів вищої освіти, розробка бренду Студпарламенту та організація Національного студентського форуму. Владислав звернувся до Олександри Ільніцької з пропозицією об'єднати зусилля та долучитися до організації масштабних заходів, оскільки вона вже має відповідний досвід.

На завершення Конференції Дмитро Серебрянський нагородив Олександру та Влада пам'ятними подарунками — книгами з практичними порадами для тих, хто намагається чогось досягти, прагне впевнено йти до мети й завойовувати світ.

Вітаємо голову та новий склад Студентського парламенту ДПУ з обранням на посади! Бажаємо наснаги, успіхів у генерації креативних ідей та їх реалізації. Будьте дієвими лідерами, примножуйте славетну історію нашого навчального закладу!