23 жовтня за сприяння народного депутата України та випускника юридичного факультету (нині — Навчально-наукового інституту права ДПУ) Максима Дирдіна до Університету прибув мер німецького муніципалітету Хамберген Герд Браунс. 

Під час візиту пан Браунс відвідав найбільш пошкоджені об'єкти закладу вищої освіти та поспілкувався з в. о. ректора Дмитром Серебрянським, який розповів гостеві про період окупації, наслідки російського вторгнення та процес відбудови ДПУ.

Представник з Німеччини вражений масштабами руйнувань й тим, що колективу Податкового університету довелося пережити на початку повномасштабного вторгнення. Герд Браунс захоплюється силою духу наших людей, які попри обставини, продовжують працювати, відновлювати свої міста і села та будувати плани на майбутнє. Він впевнений у перемозі України, саме тому активно підтримує наш народ і воїнів. Зокрема, цього разу пан Браунс приїхав до України з метою передати автомобіль для потреб ЗСУ. 

Дмитро Миколайович подякував гостям за візит, допомогу та підтримку українського народу, наших захисників і захисниць. Також висловив сподівання на подальшу співпрацю.