23 червня 2023 року на базі Державного податкового університету відбувся регіональний форум «Шкільне харчування: зміни та виклики сьогодення», участь у якому взяли профільні заступники голів районних державних (військових) адміністрацій; керівники гуманітарних відділів РДА (РВА); профільні заступники голів сільських, селищних, міських рад; керівники органів управління освітою територіальних громад і директори закладів загальної середньої освіти.

Учасників форуму привітали начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, директор Державного підприємства «Прозорро» Микола Ткаченко, заступник голови Київської обласної державної адміністрації Жанна Осипенко.

З вітальним словом до присутніх також звернувся в. о. ректора ДПУ Дмитро Серебрянський. Очільник навчального закладу подякував організаторам за проведення зустрічі саме на базі Податкового університету та зазначив, що кожен захід, який відбувається в умовах повномасштабної війни — яскраве свідчення того, що життя триває, Університет живе, продовжує свою активну діяльність та завжди відкритий до співпраці.

Дмитро Миколайович побажав учасникам плідних дискусій та успіхів у цьому важливому напрямку і запросив гостей після завершення заходу прогулятися територією Університету, щоб оцінити матеріально-технічне оснащення закладу вищої освіти та переконатися в його освітніх потужностях. 

У межах форуму відбулись презентація обласного проєкту «Якісне харчування — здорова дитина» та обговорення особливостей організації процесу закупівлі продуктів харчування в умовах воєнного стану через «Прозорро Маркет». Також учасники обмінялися думками щодо професійної підготовки кадрів для реалізації реформи шкільного харчування та промоції культури здорового харчування, розглянули практичні кейси та ознайомилися з переліком кулінарних хабів Київщини.

Роботу форуму супроводжувала виставка робіт учнів-членів Київського обласного територіального відділення Малої академії наук України на теми — «Корисне харчування у фокусі досліджень МАН».

На завершення зустрічі учасники наголосили, що попри війну реформа шкільного харчування та підтримка учасників освітнього процесу є важливим пріоритетом, оскільки мова йде про здоров'я дітей — майбутнє нашої країни.