121221slklsl 2

Польську сторону представили ректор WSG професор Марек Хамот, проректор з міжнародних справ, професор WSG Мажена Собчак-Міхаловска та директор Інституту європейського WSG Світлана Кашуба.

Від ДПУ у зустрічі взяли участь: в.о. ректора Дмитро Серебрянський, проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Дмитро Венцковський, начальник відділу міжнародних зв’язків Тетяна Домбровська, а також декан факультету соціально-гуманітарних технологій та менеджменту Наталія Зикун.

Необхідно зазначити, що з польським вишем ДПУ співпрацює вже 2 роки. Угода була підписана рік тому, але була втрачена під час пожежі в березні 2022 року, коли був знищений адміністративний корпус російськими військовими. Восени 2022 року ця угода була перепідписана.

Під час зустрічі було обговорено план спільних заходів щодо освітньо-наукової діяльності університетів, створення медіацентру на базі факультету соціально-гуманітарних технологій та менеджменту.
Зокрема, мова йшла про таке:
- забезпечення мобільності аспірантів та викладачів;
- спільне проведення міжнародних науково-комунікативних заходів;
- участь у Європейських програмах на партнерських засадах (таких як Erasmus+);
- подвійне дипломування студентів;
- психологічна реабілітація.

Обидві сторони дійшли згоди про необхідність проведення спільних міжнародних науково-комунікативних заходів в т.ч. в цілях демонстрації світу наслідків збройної агресії росіі як міста Ірпіня, так і Університету зокрема.

Спільні грантові програми, створення медіацентру на базі ДПУ, можливості проведення реабілітаціі постраждалих внаслідок бойових дій, академічне підприємництво - головні меседжі цієї зустрічі.

Зокрема, Дмитро Серебрянський відзначив:
«Дружба великих міст і різних країн, яка відбувається через співпрацю, в тому числі і університетів, це досить продуктивна ідея. Досвід Польщі обов’язково буде використаний нашими науковцями до руху України в європейську спільноту».

На завершення зустрічі в.о. ректора додав: «Мені дуже імпонують ваші ініціативи, ваше бачення ролі університету в Ірпені, а Ірпеня, взагалі, як красивого містечка, яке потребує особливої уваги міжнародної спільноти».

Дмитро Миколайович подякував колегам за підтримку та ініціативи до спільної співпраці.