У Державному податковому університеті відбувся довгоочікуваний захід - Науково-практичний форум «РОЗВИТОК МИТНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ»

Як слухачі до нас приєднались не лише представники бізнесу та державні службовці, а й наші студенти, які вже стають профі в митній справі. 

Говорили про найважливіше:

- приєднання України до Конвенції - про процедуру спільного транзиту

- напрями розвитку митної системи України з урахуванням провідних практик ЄС

- стимулювання та спрощення процедури ведення зовнішньоекономічної діяльності

- мінімізація часу митного оформлення

- підготовка фахівців митної справи в сучасних умовах євроінтеграції

Проходження митного контролю за 15 хв можливе! Метою спрощення процедури митного оформлення є вільний простір для бізнесу. Але при цьому безпекова функція митниці не постраждає. Навпаки, це дасть можливість митникам швидше та ефективніше виконувати свою роботу. Українські бізнеси та митниця мають стати партнерами задля досягнення спільної мети.

Навчання в цьому процесі відіграє вирішальну роль. Щоб налагодити таку систему, потрібна якісна підготовка кадрів для митної служби. Та не лише митники мають брати участь в процесі навчання, наші підприємці також зацікавлені в освоєнні нових знань для успішного впровадження спрощеної системи. Варто синхронізувати наші сили та працювати на результат разом, щоб досягти цього якнайшвидше.

Ментально Україна є європейською державою. І наша країна зробила стрибок до євроінтеграційних процесів. Ми всі працюємо для України і для українського бізнесу. Тому цінувати, що є у нас та приймати практики від ЄС - основа для майбутнього розвитку.

Обговорення було насиченим, учасники розгортали наш форум цікавими питаннями, тому дискусійна платформа виконала свою мету бути не лише науковою, а й практичною.

Учасники та організатори форуму виявили бажання продовжувати цю дискусію та проводити науково-практичні зустрічі в майбутньому!

Організатори:

- Міністерство фінансів України

- Державна митна служба України

- Державний торговельно-економічний університет