Виставку відкрили в.о. ректора Державного податкового університету Валентина Унинець-Ходаківська разом з в.о. проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та інвестицій Василем Чмелюком.

 “Увесь світ має зрозуміти, що російський окупант – це агресор, це терорист, для якого університет – це військова ціль. І ця виставка покликана допомогти світовій спільноті побачити, чим насправді є росія і яка її мета – це знищення української нації, знищення українського освітнього простору», – розповіла про мету виставки  Валентина Унинець-Ходаківська.

Очільниця вишу подякувала авторам фото за те, що своєю творчістю вони виконують важливу місію – залишають слід в історії України та Університету. “Дякую Каріні Нагорній, Олегу Грибу, Сергію Ніколайцю, що змогли передати весь спектр емоцій страшного злочину російських загарбників та закарбувати наслідки війни, що відбувається зараз і зовсім поряд”, – зазначила в.о. ректора.

Вона також наголосила, що світлини розповідають про незламність української освіти, незламність українських  міст та вишів і додала, що якісна освіта – це саме те, що допоможе нашій молоді відновлювати країну та будувати краще життя.

Супроводжував захід музичний виступ талановитої бандуристки Світлани Ніканорової. У її виконанні пролунали українські пісні, наповнені любов'ю, щирістю та патріотизмом – а це чіпляє струни душі.

Відмітимо, що на відкритті фотовиставки були присутні випускники-правники, які сьогодні отримали путівку в майбутню професію - довгоочікувані дипломи бакалаврів.

Фотовиставка “Розстріляна Альма-матер” - виставка світлин, які показують життя до та після вторгнення рашистів. Об’єктиви закарбували, як важкі і тривожні реалії війни - навчальні корпуси, що зазнали руйнувань, так і моменти, сповнені оптимізму та віри у щасливе життя – студентів, які навчаються, знакові події університетського життя. Світлини різні, але водночас об’єднані надією на якнайшвидше відновлення інфраструктури Університету і неминучої Перемоги України.

 
A26I6047 1