21 червня на базі Державного податкового університету відновлено роботу інформаційно-довідкового департаменту Державної податкової служби України (ІДД ДПС).Оновлений ІДД ДПС відвідали в. о. ректора Державного податкового університету Дмитро Серебрянський, проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Дмитро Венцковський і декан факультету податкової справи, обліку та аудиту Володимир Краєвський.

Дмитро Миколайович зазначив, що відновлення роботи навчальної лабораторії та робочих місць для працівників ІДД ДПС для використання їх як бази практики є важливим, оскільки допоможе ознайомити здобувачів зі специфікою роботи ІДД ДПС та сприятиме розвитку практичних навичок майбутніх фахівців.

Передбачається, що у навчальній лабораторії викладачі кафедри фіскального адміністрування та фахівці ІДД ДПС проводитимуть практичні заняття з профільних дисциплін студентам Університету — здійснюватиметься практична підготовка студентів на віддалених робочих місцях ІДД ДПС під шефством працівників ІДД ДПС.

Нагадаємо, ІДД ДПС у Податковому університеті розпочав свою роботу у 2019 році, у межах Угоди про співпрацю тоді ще УДФСУ та ІДД ДФС від 01.11.2018 р., з метою підготовки на безоплатній основі кваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців з-поміж студентів старших курсів закладу вищої освіти.

Так, на базі навчальної лабораторії Податкового консультування Університету (ауд. С627) було облаштовано п’ять робочих місць для працівників ІДД ДПС України, встановлено систему управління телефоном Cisco CTIOS і базу даних CRM IDD, а у травні відбувся перший етап навчання, за результатами якого 10 здобувачів пройшли тестування та отримали рекомендації для роботи в контакт-центрі ІДД ДФС. У лютому 2020 року набрана ще одна група здобувачів для навчання, після закінчення якого студенти отримали довідки ІДД ДФС про проходження навчання з набуття навичок роботи працівника контакт-центру ІДД.

Після військових дій на території Ірпеня було пошкоджено дах корпусу С Університету, що призвело до підтоплення навчальної лабораторії та необхідності її переміщення в іншу аудиторію. Під потреби навчальної лабораторії виділено та облаштовано ауд. В231, де сьогодні й відбулось відкриття оновленого інформаційно-довідкового департаменту Державної податкової служби України.