9 травня до Державного податкового університету завітали голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Андрій Бутенко, заступники голови Олена Єременко, Наталія Стукало та Іван Назаров. 

До зустрічі долучилися керівництво Університету, гаранти освітніх програм, керівники структурних підрозділів, представники Студентського парламенту ДПУ.

Голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Андрій Бутенко зазначив, що учасники зустрічі об’єднані одним прагненням — зробити нашу освіту якіснішою.

В. о. ректора Дмитро Серебрянський у вітальному слові наголосив на імперативі підготовки якісних конкурентоспроможних фахівців та важливій участі головного стейкхолдера — Міністерства фінансів України та структур, що ним координуються, у постійній і системній співпраці над удосконаленням освітньої сфери.

В короткій доповіді, присвяченій ролі внутрішньої системи забезпечення якості в розвитку університетів, пан Андрій Бутенко наголосив на важливості розбудови, постійного вдосконалення системи внутрішнього забезпечення якості освіти та важливій місії кожного учасника освітнього процесу від здобувача до ректора в удосконаленні інституційної системи.

Наталія Стукало зупинилася на Європейському векторі розвитку української вищої освіти та актуальних питаннях постакредитаційного моніторингу, окресливши в доповіді результати з експерименту у цьому секторі.

Олена Єременко присвятила свій виступ проблемним питанням функціонування та удосконалення освітніх програм. Були визначені основні проблеми, які  виникають при проєктуванні, реалізації та удосконаленні освітніх програм. Вона зауважила, що без вертикальної і горизонтальної взаємодії в інституції не може функціонувати внутрішня система якості.

Іван Назаров зосередив увагу у своєму виступі на питаннях формування культури академічної доброчесності в світлі проєкту Закону «Про академічну доброчесність».  Спікер ще раз наголосив, і це було співзвучно інституційному баченню ДПУ, на формуванні культури академічної доброчесності та формуванні академічно доброчесного освітнього середовища.

Проректор з навчально-методичної роботи Іван Шемелинець поінформував учасників зустрічі про стан та перспективи розвитку системи внутрішнього забезпечення якості освіти в ДПУ та повідомив про основні аспекти подальшої розбудови системи.

Усі виступи спікерів викликали жваве обговорення серед присутніх.

Під час сесії питань — відповідей гаранти освітніх програм дізналися про шляхи вирішення складних і актуальних питань у сфері забезпечення якості вищої освіти.

Розвиток освіти — це процес не сталий, а динамічний. Тому ми прагнемо і докладаємо максимальних зусиль, щоб покращувати компетентності науково-педагогічних працівників у підготовці здобувачів. Дякуємо представникам НАЗЯВО за інформативно-пізнавальну зустріч.