24 квітня 2024 року на базі Державного податкового університету відбулася VІ Міжнародна науково-практична конференція «Фінансова політика: теоретичні та практичні аспекти юридичної науки».  
Захід організовано колективом навчально-наукового інституту права. Конференція відбулася у змішаному форматі.  

З вітальним словом до учасників звернувся в.о. ректора Університету Дмитро Серебрянський. Він зауважив про важливість заходу, що відбувається попри війну та всі труднощі часу та наголосив на значущості  тематики конференції. Також, очільник університету від імені адміністрації навчального закладу побажав учасникам змістовних доповідей, цікавих дискусій і плідної співпраці задля спільного позитивного результату. Також до учасників конференції звертався Василь Топчій – доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, директор навчально-наукового інституту права Державного податкового університету. Серед запрошених гостей конференції: Фабріціо Фіорі – консультант віце-президента Комісії з питань закордонних справ Палати Парламенту Італії; Олена Михайлова – доктор філософії (PhD) в галузі публічного управління та адміністрування, директор департаменту міжнародних фінансових проектів Міністерства фінансів Украіни; Катерина Риженкова - директор департаменту трансферного ціноутворення Державної податкової служби України; Юлія Мороз – кандидат юридичних наук., в.о. начальника Головного управління Державної податкової служби у Кіровоградській області, голова Асоціації випускників навчально-наукового інституту права, доцент кафедри цивільного права та процесу Державного податкового університету; Віктор Безчасний - доктор юридичних наук, доктор наук з державного управління, професор, заслужений юрист України, керівник Секретаріату Конституційного Суду України; Артем Шевчишен - доктор юридичних наук, професор, заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції України; Сергій Чернявський - доктор юридичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, проректор Національної академії внутрішніх справ; Ігор Копотун - доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, проректор з міжнародних зав’язків Академії ГУСПОЛ (Чехія); Марина Дей - кандидат юридичних наук, професор, президент компанії «E-Science Space» (Польща).

До участі  у конференції долучилися біля 150 учасників: науковців, експертів з різних куточків світу, ЗВО-партнерів, представників органів державної влади, бізнесу, здобувачів вищої освіти та інших зацікавлених осіб.  

Свої вітання та думки щодо заходу в онлайн-режимі озвучили поважні гості, серед яких Микола Погорецький - доктор юридичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, проректор з науково-педагогічної роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка, назвав наш університет провідним закладом освіти, що підтримує розвиток науки у  складні часи, попри війну, та подякував колективу університету за проведену роботу.

Далі відбувались виступи учасників та обговорення основних тематичних напрямків конференції. Приємно усвідомлювати, що  Податковий університет став потужною платформою для наукової дискусії, яка об'єднала міжнародну академічну спільноту, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, прогресивну молодь й вчених з різних країн навколо актуальних проблем теорії та практики фінансової політики, концептуальні підходи до формування фінансової політики держави: вітчизняний та зарубіжний досвід; кримінально-правове забезпечення охорони фінансової політики; фінансово-правові аспекти забезпечення виконання зобовʼязань у приватному праві;  теоретико-правове забезпечення реалізації фінансової політики.

Після виступів та обговорень учасники та гості конференції висловили подяку організаторам заходу  за високий рівень планування та проведення події і відмітили, що попри руйнування, яких зазнав Державний податковий університет та складнощі, пов’язані з війною, життя та освітній процес в навчальному закладі продовжується, наука розвивається та посідає важливе місце і зазначили, що чекатимуть на нові зустрічі в стінах нашого університету.