«Мисліть амбітно, використовуйте всі шанси. Ви — майбутнє нашої держави!» — з таких слів розпочався перший у цьому навчальному році День кар’єри Державного податкового університету. Проректор Дмитро Венцковський привітав усіх учасників заходу.

На захід завітали понад двадцять представників державних установ, банківських організацій та комерційних підприємств, що свідчить про високу зацікавленість до наших випускників. 

Епіцентр активностей Дня кар’єри зосереджувався у холі корпусу «С», де студенти мали можливість поспілкуватися з працедавцями з різних галузей. Серед них були представники: банківського бізнесу, великих торговельних мереж, державних установ, а саме: Міністерства фінансів України, Державної митної служби, Державної аудиторської служби України, Рахункової палати України, Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), Пенсійного фонду та Державної податкової служби.

Організатори та учасники подбали не лише про презентаційну складову події, але й включили тренінги, бліц-співбесіди, кар'єрні консультації, анкетування, програми стажування, а також гостьові лекції від представників Міністерства фінансів України, АТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК — перший турецький банк в Україні», АТ «Ідея-банк».

Велика інформаційна платформа Дня кар’єри була не тільки відкритою, але й дуже практичною, адже тут відразу можна було заповнити свої анкетні дані, обмінятися контактами, а ще взяти участь в інтерактивних іграх і виграти призи.

Цей захід став чудовою можливістю для наших студентів не тільки отримати цінну інформацію про кар’єрні можливості, але й зробити перший крок до майбутньої професійної діяльності.

Ми поцікавилися в представників працедавців, зокрема Міністерства фінансів, враженнями від спілкування з нашими студентами. Першим, зважаючи на профіль університету, обрали Міністерство фінансів й почули схвальні відгуки про потенціал наших випускників, один з яких і очолює Мінфін. Також позитивні відгуки отримали й від представників банківського сектору, торгівельного бізнесу, які в нашому університеті шукають не тільки фінансистів, а також юристів, психологів.

Звісно, ж провели бліцопитування й наших студентів, які не зважаючи на профільність спеціалізацій, як от, обліку й аудиту чи митної справи також цікавилися й можливостями працевлаштування в комерційних структурах. З більшості опитаних студентів були вражені увагою до нашого університету, коли працедавці не тільки презентували свої організації, а й відразу спрямовували їх в практичне русло стосовно подальших зв’язків і можливостей стажування, а в підсумку працевлаштування. 

День кар’єри матиме продовження й в подальшому, адже такий формат взаємобміном інформації дає чітке уявлення про ринок праці, можливість встановлювати персональні контакти з потенційними працедавцями та впевнено рухатися до власної мети.