20 березня 2024 року за ініціативи Студентського парламенту відбулася зустріч очільника Держаного податкового університету Дмитра Серебрянського зі здобувачами вищої освіти.

Захід проходив у форматі відкритого діалогу, де студентський актив мав можливість поставити будь-які запитання в. о. ректора університету.

На початку зустрічі Дмитро Серебрянський зазначив, що адміністрація ДПУ налаштована на постійний діалог, відкрита й готова до комунікації зі студентською спільнотою. Формат подібних заходів передбачає конструктивний діалог задля якісних змін, для спільної праці на покращення умов навчання і перебування в університеті взагалі. «Завжди готовий прийняти і вислухати кожного, хто має раціональні пропозиції», - зазначив. Дмитро Миколайович.

Загалом за 2,5 години відкритого спілкування здобувачі освіти винесли на обговорення понад 10 важливих тем, таких як: якість освіти, міжнародна співпраця, спорт, господарські питання, наука, перспективи працевлаштування і навіть особисті питання, отримавши відповіді від в. о. ректора.

Під час зустрічі студенти активно ставили питання, зокрема їх цікавили нюанси навчального процесу, можливості міжнародної співпраці, реалізації власного потенціалу, відновлення матеріально-технічної бази,  а саме спорткомплекс Університету, питання побуту в гуртожитках (пральні, облаштування кухонь), організація роботи їдальні та кафе. Усі питання були обговорені, студенти отримали ґрунтовні роз’яснення, деякі питання були взяті на контроль в. о. ректора.

Дмитро Серебрянський також наголосив, що думка кожного студента є важливою, він закликав здобувачів бути сміливими і активно долучатися до діяльності навчального закладу, проявляти ініціативу та втілювати свої ідеї у життя – використовувати всі можливості для професійного та особистісного становлення. І пообіцяв всебічну підтримку на цьому шляху.

Окрім того, очільник Університету зауважив, що бачить неможливим ефективне покращення університету без активної студентської позиції, що розвиток навчального закладу залежить не лише від адміністрації чи професорсько-викладацького складу – він, перш за все, залежить від студентів.

Варто відмітити, що формат таких зустрічей дає можливість адміністрації та студентам почути проблеми та побажання один одного, щоб разом зробити наш університет кращим.

Голова Студпарламенту Владислав Скрипець та студенти подякували очільнику Університету Дмитру Серебрянському за можливість відвертого обговорення актуальних проблем у такому відкритому форматі.