Тяжким видався 2022-й рік і, на жаль, Україна звикає до втрат… 28 вересня, вітчизняна юридична наука та освіта зазнала особливого удару - на 83-му році життя помер Василь Тацій – Герой України, видатний український науковець – правознавець. Василь Якович був серед творців Конституції нашої країни, засновників Харківської юридичної школи, відомої не тільки в Україні, а й за кордоном.

Василь Тацій – автор понад 800 наукових праць, у тому числі близько 60 монографій, навчальних посібників та підручників. Значним є його внесок у оновлення всієї системи юридичної освіти України, удосконалення її змісту, впровадження передових методів навчання, поглиблення інтеграції освіти, науки та юридичної практики. Він – заслужений діяч науки та техніки України, лауреат Державної премії України, повний кавалер ордена князя Ярослава Мудрого, кавалер орденів "За заслуги" І та ІІ ступенів.

Саме Василь Тацій був одним з ініціаторів створення наукової установи у складі нашого Університету на базі якої зараз діє Науково-дослідний інститут фінансової політики. 

Ректорат та викладачі Державного податкового університету, науковці Науково-дослідного інституту фінансової політики співчувають рідним та близьким Василя Яковича, всьому складу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого та розділяють це горе.