Сьогодні, 30 травня, студенти 1-го та 4-го курсів навчально-наукового інституту права Державного податкового університету мали чудову нагоду зустрітися з суддею-спікером Шевченківського районного суду м. Києва Мариною Антонюк. 

Під час заходу поважна гостя — Марина Антонюк — поділилася з майбутніми правниками своїм досвідом та інсайдами щодо діяльності одного з центральних судів нашої країни, в якому розглядаються найрезонансніші справи. Вона розповіла про особливості роботи в апараті суду, повідомила про надмірну кількість справ у провадженні — лише за минулий рік Шевченківським судом було розглянуто 64 тисячі справ. Учасники зустрічі дізналися також про актуальні проблеми у сфері судочинства — зловживання учасниками кримінального провадження процесуальними правами та затягування строків розгляду справ. 

Під час діалогу зі студентами спікерка наголосила на важливості поширення обізнаності суспільства про права людини та способи їх захисту. Акцентувала увагу на дотриманні принципу об'єктивності судового рішення, неупередженості судді та морально-етичних засадах правосуддя. Повідомила, що як суддя-спікер не може давати оцінки, лише роз’яснювати прийняті судом рішення. 

Зауважила про кадровий дефіцит у судах, що створює можливості для молодих юристів вжало розпочати кар’єри, оскільки у майбутній професії необхідно знати особливості розгляду судового провадження. Марина Антонюк запросила випускників на роботу в Шевченківський суд після закінчення університету. Молодь відповідно цікавив рівень заробітної плати. 

В ході зустрічі здобувачі вищої освіти активно ставили питання судді та отримати кваліфіковані відповіді на них. 

На завершення діалогу студенти висловили вдячність гості за цікаву та плідну зустріч, сподіваючись на подальшу співпрацю.