У Державному податковому університеті відбулася стратегічна сесія, присвячена удосконаленню освітнього процесу. Колектив університету, зокрема представники студентства, зібралися для напрацювання стратегічних шляхів підвищення продуктивності та покращення результатів діяльності вишу.

Проректор з навчально-методичної роботи Іван Шемелинець презентував аналіз поточного стану університету, вказавши на проблемні та сильні сторони, а також повідомив про ключові ризики, виклики та завдання в освітньому процесі.

Далі учасники сесії поділилися на робочі групи, щоб окреслити стратегічні напрямки розвитку університету. Формат відкритого спілкування сприяв генерації цікавих, іноді несподіваних ідей.

Під час сесії обговорювалися ключові питання:

  • Як здійснити ефективну профорієнтаційну роботу і мінімізувати ризики вступної кампанії 2025 року?
  • Як змінити освітні програми та які з них необхідно припинити?
  • Які освітні програми запровадити? (роль міждисциплінарності та дуальної освіти)
  • Як розвивати освітні програми за «регульованими» спеціальностями?
  • Як вдосконалити внутрішню систему забезпечення якості освіти?

У ході зустрічі присутні активно обмінювалися ідеями, дискутували, викладали думки та пропозиції. У подальшому буде проведено аналіз конструктивних пропозицій та узагальнено стратегічні ініціативи.

Варто зазначити, що такі заходи слугують ефективним майданчиком для пошуку нових ідей і концепцій. Це дозволяє визначити успішний вектор подальшої роботи, спрямований на покращення усіх процесів у навчальному закладі. Переконані, що завдяки чітко визначеним цілям зможемо реалізувати амбітні плани та досягти нових висот.