Професор кафедри обліку та консалтингу факультету податкової справи, обліку та аудиту Державного податкового університету д.е.н., старший науковий співробітник Володимир Михайлович Метелиця, 21 червня 2024 р. провів четвертий вебінар в рамках програми MSCA4Urkaine на тему: «Сталі інвестиції в інфраструктурні та інноваційні проекти агробізнесу».

У вебінарі розглянуті положення Спільної аграрної політики ЄС, Стратегія і План сталого фінансування ЄС, механізм контролю викидів CO2 – EU Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM)/2026 рік.

Детально розглянуто екологічну та соціальну рамкову програму Світового банку (WB), стандарти щодо екологічної і соціальної діяльності Міжнародної фінансової корпорації (IFC), екологічну та соціальну політику (ESP) Європейського банку реконструкції та розвитку (EBRD), екологічні та соціальні стандарти Європейського інвестиційного банку (EIB).

Учасники вебінару дійшли до висновку про те, що післявоєнна відбудова економіки України відбуватиметься на основі залучення іноземних приватних інвестицій для тих суб’єктів господарювання, які здійснюватимуть оприлюднення нефінансових показників у звітності сталого розвитку.

Детальніше – за посиланням.

Довідка: MSCA4Ukraine фінансується у рамках Дій Марії Складовської-Кюрі (MSCA) Європейського Союзу за програмою досліджень та інновацій «Горизонт 2020», ратифікованою угодою між Україною і ЄС. Тема дослідження В. Метелиці: «Звітність сталого розвитку та доступ до капіталу (для післявоєнного відновлення) сільськогосподарських підприємств в Україні» (ID номер 1233300). Період проекту: з 01.06.2023 до 31.05.2025 рр.