Сьогодні, 23 квітня, в рамках співпраці з Державною митною службою, відбулась онлайн-зустріч «Молодь та майбутнє митної служби на шляху до європейської інтеграції», метою якої є популяризація діяльності митних органів, формування позитивного іміджу Держмитслужби як роботодавця та підвищення кадрового потенціалу Державної митної служби України та її територіальних органів з числа студентів закладів вищої освіти.
Зустріч проводилась за присутності представників Департаменту по роботі з персоналом Держмитслужби, територіальних органів Держмитслужби (Енергетичної, Київської, Координаційно-моніторингової митниці), а також представників адміністрації, профорієнтації, викладачів та студентів 4 курсів Державного податкового університету.

Однією із стратегічних цілей відповідно до Плану дій з реалізації Стратегії управління персоналом Державної митної служби України на 2021 -2024 роки, затвердженого наказом Держмитслужби від 20.09.2021 М° 723 є кадрове оновлення та формування кадрового потенціалу митної служби, зокрема шляхом залучення молоді.

В ході зустрічі була презентована сучасна програма по роботі з персоналом, яка передбачає ряд системних заходів щодо управління персоналом і покликана сприяти ефективній роботі служби шляхом створення системи доброчесних кадрів. Відповідно, значні зусилля спрямовуються на навчання персоналу, розвиток талантів, впровадження іміджевих та мотиваційних заходів, підвищення кваліфікації, формування відповідних підрозділів.
Завідувачка відділу профорієнтації, Валентина Тарнавська, зазначила, що з свого боку, ми завжди раді підтримати студентську ініціативу щодо проходження практики та подальшого працевлаштування в держслужбу наших випускників і готові співпрацювати в цьому напрямку. Проректор з навчально-методичної роботи, Іван Шемелинець, сказав, що ми робимо все для зміцнення митної служби, в тому числі виховуємо кадри, які ефективно працюватимуть. Завідувач кафедри, Артур Зубрицький, розповів про магістерські освітні програми, що передбачають подовжену практику в митній службі, які пропонує студентам наш університет.

Присутні на зустрічі студенти активно ставили питання щодо зарплатні в Державній митній службі, можливості працювати та навчатися, щодо проходження практики та посад, які можуть бути запропоновані.