Зустріч відкрив в. о. ректора  Дмитро Серебрянський та розпочав її з подяки керівникам, які відгукнулись на пропозицію взяти участь у заході. Він зазначив, що новий формат проєкту PROF-платформи цьогоріч вперше стартував в університеті — як результат взаємодії з Державною податковою службою. Його мета — підвищення фінансової та цифрової грамотності серед учнів старших класів, а також розповісти про університет, який, хоч і постраждав внаслідок російської агресії, все ж відновлюється та працює за різними напрямками навчання, має бюджетні місця, має гуртожитки для студентів і готовий все це запропонувати для нашого молодого покоління.

В. о. ректора зауважив, що допомога дітям у підготовці до вступу та вибору професії — важлива місія, особливо в наші непрості часи. Надання інформації, підтримка, мотивування та стимулювання до подальшого отримання освіти, підготовка молодого покоління до дорослого життя — наша спільна задача, яка потребує постійних зусиль і невтомної праці та формує перспективу світлого майбутнього для країни, для дітей, для нас.

Так, ДПУ були започатковані тренінги для керівників закладів загальної середньої освіти, які активно долучаються до діяльності PROF-платформи. 

Сьогодні відбувся перший тематичний тренінг, який став цікавим моментом знайомства з діяльністю профорієнтаційної ініціативи та мав практичну користь для учасників: завідувач кафедри психології, педагогіки та соціології Ірина Пєтухова провела його для всіх присутніх, тема — «Професійне вигорання». Тренінг складався з наступних блоків: вигорання, втома від співчуття і вторинна травматизація. 

Презентуючи цю програму, пані Ірина звернулась до учасників зауваживши, що кожен з нас, в певний момент в різних ступенях, відчуває емоційне, моральне або фізичне вигорання, особливо враховуючи специфіку роботи. В сучасному світі є певні інструменти як цьому зарадити, перелаштуватися і отримувати від роботи, від життя позитивні емоції та енергію рухатись далі. Все це працює в нашій серії  короткострокових онлан-курсів за окремими тренінговими програмами, повідомила психологиня.

Зустріч була інформативною та результативною. Віримо, що наступні заходи проходитимуть так само — з користю та ентузіазмом.