Сьогодні, 9 квітня, до ДПУ завітали бійці 12-ої бригади Спеціального Призначення «Азов» Національної гвардії України. Воїни, овіяного звитягами підрозділу, поділилися своїми життєвими історіями зі студентами ННІ економічної безпеки та митної справи та Навчально-науковий інститут права ДПУ. Така зустріч вже вдруге проходить у нашому навчальному закладі. Раніше з «азовцями» зустрічалися три факультети нашого університету. 

Бійці «Азову» НГУ, з позивними «Культура» та «Мамай» розповіли здобувачам вищої освіти про власний бойовий досвід, а також реалії з передової. 

А ще поділилися зі студентами історіями про свій цивільний життєвий шлях, розповівшитпро основний мотив — чому і як стали на захист Батьківщини, а також ознайомили їх із традиціями «Азову», що йдуть із козацької доби. Ось кілька тез бойових звичаїв:  

  • Побратимство: «рівний – рівному!»;
  • Молитва українського націоналіста — щит і меч воїна;
  • День мертвих — церемонія для живих і вічної пам’яті  на честь полеглих;
  • Азовське військове вітання «по вінах».

Окрім цього, бійці розповіли про ініціативу щодо громадської підтримки спільної петиції до Офісу Президента України, а саме щодо надання першочергових пільг на право учасникам бойових дій отримувати земельні ділянок під час дії воєнного стану.

Долучитись до петиції можна за посиланням.

«На фронті є багато нюансів і складових, які є важливі для нашої боротьби, але перш за все — це ЛЮДИ! Ми всі працюємо над тим, аби зберегти людський потенціал, щоб всі захисники й захисниці повернулися додому!», — зазначили гості сьогоднішньої зустрічі. 

Подія була проведена за ініціативи відділу молодіжної політики ДПУ. 

Дякуємо нашим захисникам країни за тихе й чисте небо над нашими головами! 

Слава Україні!