Відбулася зустріч студентів Державного податкового університету з одним із найвідоміших волонтерів країни Сергієм Притулою — громадським діячем, волонтером та засновником Фонду Притули.

Зустріч проходила у форматі відкритого діалогу, де кожен охочий мав змогу поставити свої запитання гостеві університету. Натхнена розмова зібрала понад 300 учасників. Протягом двох годин відкритого спілкування обговорили близько 15 тем. Зокрема, студентів цікавили нюанси звітності перед донорами, кар’єрний шлях засновника фонду, а також його ставлення до окремих ситуацій, подій та людей.

Звертаючись до студентів, Сергій Притула наголосив: «Сьогодні ваше завдання номер один — здобувати освіту, вчитися з максимальною віддачею. Оскільки хороший фахівець — людина, яка добре вчилася — вже на вагу золота». Він підкреслив, що війна накладає дуже серйозний відбиток на відповідальність перед тими людьми, які зараз на фронті і кожного дня вони ризикують своїм життям, щоб студенти могли здобути знання.

Сергій Притула розповів про волонтерський рух, мотивацію, довіру. Говорили про важливість навчання та донати, він ділився життєвим досвідом, відповідав на особисті питання, у ході зустрічі йшлося також про супутник, ядерну зброю та інформаційну гігієну.

Окрему увагу Сергій Притула зосередив на важливості спілкування українською мовою. Він закликав студентів переходити на українську мову, адже це питання національної безпеки. «Росія завжди намагатиметься захищати руський мір, а одним із його проявів та невід’ємною частиною є російська мова. Ми маємо захистити Україну від проявів руського міра. Шануйте ту мову, яка для багатьох українців була мовою наших дідусів, бабусь, прадідусів і прабабусь», — закликав він.

На завершення спілкування Сергій Притула підкреслив важливість залученості кожного українця суспільні справи. «Щоранку, коли ви прокидаєтеся, будьте вдячні тим, завдяки кому ви маєте можливість зустріти новий день, і кожного вечора, лягаючи спати, пам’ятайте про тих, завдяки кому його ви прожили!».

Він закликав студентів підтримувати волонтерські ініціативи: «Якщо ви можете плести маскувальні сітки — плетіть. Якщо можете донатити — донатьте. Організовуйте збори, об’єднуйтеся з іншими волонтерами. Якщо можете здати кров у військовому шпиталі — ідіть і зробіть це. Якщо можете подбати про дітей загиблих військових або внутрішньо переміщених осіб — робіть це. Завітайте до хоспісів або відвідайте стареньких людей, принесіть їм якусь допомогу. Не важливо, що ви будете робити, важливо, щоб вам не було байдуже».

Сергій Притула відзначив: «Пам’ятайте, ми є один в одного, а над нами — Україна. Десятки тисяч українських чоловіків і жінок своїми жертвами показали, що гасло «Україна понад усе» — це не просто слова, а наша найбільша цінність, заради якої українці готові віддати життя».

Підсумовуючи зустріч, в. о. ректора ДПУ Дмитро Серебрянський подякував пану Сергію за візит, цікавий і змістовний діалог: «Раді зустрічати в нашому університеті людину, яка реалізовує численні ініціативи задля підтримки наших військових та зміцнення фронту, надихаючи та об’єднуючи суспільство в складні часи».

Очільник університету вручив засновнику благодійного фонду пам’ятну цеглину з Центрального корпусу ДПУ, який був зруйнований російськими терористами в березні 2022 року під час окупації міста-героя Ірпінь. На цеглині зображено будівлю університету такою, якою вона була до окупації, та якою стала після.