Кожен із нас знає про першу медичну допомогу коли приїжджає «Швидка», проте у  житті в умовах постійних викликів і загроз, нам потрібна інша, психологічна аптечка самодопомоги.

До цієї скарбнички важливо додати прості, дієві протоколи самодопомоги, які в гострій стресовій ситуації кожен із нас зможе згадати і застосувати.

Формуванню відповідних навичок самодопомоги присвячений тренінг Ізраїльської коаліції травми, тренеркою якого є Наталія Макієнко, офіційна представниця  ІКТ в Україні.

 Навчання відбуваються в рамках підписаного Меморандуму про співпрацю між Державним податковим університетом та Ізраїльською коаліцією травми. 

Відмітимо, що на першому етапі дії меморандуму науково-педагогічні працівники кафедри психології, педагогіки та соціології і практичні психологи вишу влітку пройшли навчання тренерів під егідою згадуваної коаліції і вже брали участь у регіональних проєктах ІКТ як тренери. 

Згадуваний цикл лекцій Наталія Макієнко – продовження співпраці. Під час нього учасники слухань навчатимуться різноманітних методик. Зокрема, як керувати іншими людьми у стресових ситуаціях, собою, як запобігти вигоранню, відновити ресурсний стан.