25 вересня в Навчально-науковому інституті права ДПУ для студентів спеціальностей «Право» та «Міжнародне право» прочитав свою першу лекцію професор Болонського університету та практикуючий юрист – Фабриціо Фіорі.

Тема лекції була присвячена загальній характеристиці сучасного міжнародного права. Зокрема, італійський професор розглянув міжнародне право в історичній та еволюційній перспективі. Було визначено його місце в соціальному контексті.

Особливу увагу пан Фабриціо приділив спільним та відмінним рисам міжнародного та внутрішнього права. Було встановлено, що міжнародне право – це самостійна, відмінна від національних правових систем конкретних держав система права, яка регулює міжнародні відносини з метою забезпечення миру, прав людини, міжнародного співробітництва. Окремо лектор розповів про ефективність міжнародних норм, а саме про практику їх спонтанного дотримання та примусового виконання.

Для кращої комунікації зі студентами професор надіслав слухачам спеціальну форму для заповнення, в якій кожен мав можливість написати свої запитання та побажання лектору щодо прослуханої лекції.  Під час наступної зустрічі Фабриціо Фіорі пообіцяв врахувати всі побажання слухачів і відповісти на всі питання.

Студенти слухали лекцію Фабриціо Фіорі з величезним задоволенням.  Кожен отримав цікаву та нову для себе інформацію. Дякуємо Фібриціо Фіорі за професійний підхід до проведення лекції та за корисний і актуальний досвід, яким він щиро поділився з нами.

З нетерпінням чекаємо нової лекції професора Ф. Фіорі, яка відбудеться за графіком вже 23 жовтня!