«Я обираю ДПУ через те, що…»

Враженнями про навчання в Державному податковому університеті ділиться Роман Архипчук - студент II курсу навчально-наукового інституту права.

Роман розповідає: «Коли я навчався у Фастівському навчально-виховному комплексі «Гарт», то вже тоді знав, що буду поступати, як здобувач вищої освіти, до ДПУ. З дитинства мріяв про кар’єру юриста. Прикладом для мене є мій батько - він адвокат. Хоча батьки наполягали на тому, щоб я обрав столичний виш для вступу і навчання.
Коли я передивлявся рекламні проспекти навчальних закладів України, то Ірпінь позначив «галочкою». І Ірпінь переміг! Мені сподобалось місце розташування університету, міське життя не заважало студентському життю. За архітектурним задумом корпуси, їх розташування відповідали класичним європейським університетам. Добрі знайомі нашої родини, які вже отримали тут освіту, щоразу розповідали про високий рівень викладання  предметів, про улюблених викладачів, про лабораторні заняття і практику в  юридичних закладах.
Наступний плюс у ДПУ - близькість Києва, зручні логістичні розв’язки. Я за дві години добираюся з Фастова до Ірпеня.
А ще я хотів пожити в гуртожитку, самостійно готуючи собі сніданки і вечерю. Мені сказали, що гуртожиток буде в колишній казармі, це та що на вул. Садовій, 90. Очікував побачити казарму з довгими коридорами і двоярусними ліжками, але побачив кімнати обставлені сучасними меблями, обладнані технікою та переплановані в блочну систему. Мені сподобалося!
Перший курс навчання пройшов на піднесенні - навчальні аудиторії новенькі, лекції цікаві, друзі хороші, спортом можна займатися скільки хочеш в добре облаштованій спортивній залі чи на стадіоні.
Перехід на дистанційне навчання зруйнував настрій. Дистанційка - це зовсім не те.., вона взагалі не бажана форма навчання, а тут ще й війна.
Зараз я повернувся додому, не хочу втрачати зв’язок з університетом.
Я сумую за університетом, за одногрупниками, за лекціями.
Хочу порадити колегам і вступникам: раджу триматися нашого вишу, хоча треба спробувати все, що зустрічається на шляху, не втрачайте стипендію, стипендія – суттєвий фактор, тримайте високий рівень балів, освоюйте ще одну спеціальність, я, наприклад, піду навчатися на психолога.
Вважаю, що для юриста це важливо, знання психології і юриспруденції дадуть змогу вільно «читати» людину. Це потужна можливість стати висококваліфікованим фахівцем.
Розвиток себе як морально, так і фізично можна сповна отримати в Податковому!
А ще я хочу пожити подалі від батьків. Це дає змогу випробувати себе в безконтрольному житті.
Цілі і пріоритети визначайте самостійно!