6 листопада відбувся Український форум якості освіти (UQAF — 2023, Ukrainian Quality Assurance Forum), участь у якому від Державного податкового університету взяв проректор з навчально-методичної роботи Іван Шемелинець.

Організаторами заходу виступили Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти спільно з Західноукраїнським національним університетом (м. Тернопіль). До роботи Форуму долучилися понад 160 учасників офлайн і понад 1000 — онлайн, серед них — освітяни та науковці, представники влади, ректори та проректори закладів вищої освіти, гаранти освітніх програм, представники підрозділів, відповідальних за внутрішню систему забезпечення якості вищої освіти, студенти, роботодавці тощо.

Під час Форуму відбулися панельні дискусії з проблем внутрішньої та зовнішньої системи забезпечення якості вищої освіти в Україні, запровадження постакредитаційного моніторингу, актуальних питань забезпечення академічної доброчесності. Також відбулася презентація кращих практик функціонування внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти в українських закладах вищої освіти.

Велика кількість учасників, цікаві виступи та панельні дискусії підтвердили актуальність заходу та його цінність: знання — велика сила, завдання всіх учасників освітнього процесу зробити його кращим та конкурентоспроможним, щоб кожен студент мав змогу отримати максимально якісну вищу освіту.