До війни це був гуртожиток, розрахований на 800 місць, сучасний, комфортний для проживання, спортивного дозвілля і відпочинку студентів.

Під час вторгнення військ рф і бойових дій, що тривали на вулицях міста, гуртожиток №4 зазнав значних руйнацій. Внаслідок прямого влучання снаряда, повністю згоріли чотири житлові блоки. Зазнали ушкоджень фасадна частина, покрівля, вікна, двері, сантехнічні й електричні мережі. 

Не зважаючи на масштабні руйнування всіх споруд ДПУ, його адміністрація і колектив, залучивши доброчинні організації, партнерів, друзів, випускників і всіх небайдужих, розпочали відновлення матеріальної бази навчального закладу.

Ми вже розповідали про обсяги виконаних робіт з відбудови гуртожитку №1 — наразі в фокусі нашої уваги, гуртожиток по вулиці Садова, 90, де здійснено ремонтні роботи 4, 5 і 6 поверхів. Зокрема замінено радіатори в кількості 336 штук, мережі системи опалення, водогону й каналізації. 

Також облаштовано лінолеумне покриття (2021 м2), проведено електромонтажні роботи й прокладено електрокабель в гофрованій оболонці, частково встановлено розетки, вимикачі, світильники Led, бра й вентилятори.

А ще здійснено оздоблювальні роботи внутрішніх стін з штукатуркою та фарбуванням.

Завдяки американській організації Global Empowerment Mission (GEM) замінені вікна.

Наразі гуртожиток №4 готує до поселення 21 блок, що дозволить розмістити 210 здобувачів вищої освіти.

Університетська родина дякує всім, хто відгукнувся, кожному, хто взяв участь у відбудові!