Сумна новина сколихнула колектив Державного податкового університету – на початку січня 2023 року на фронті під Сватовим (або як говорять військові «на Сватівському напрямку») загинув випускник  університету Максим Чумак.

Тетяна Паянок, староста групи ОБ-17 2001-2006р.р., (зараз факультету податкової справи, обліку та аудиту) в якій навчався Максим, згадує:

«Максим був душею групи. Дзюдоїст, усі призові місця були за ним, вся група ним пишалася. Відповідальний, надійний, розумний, справжній чоловічий характер. Закінчив він і кафедру військової підготовки в ДПУ, отримавши  звання молодшого лейтенанта запасу. Таким був наш Максим.

Коли почалась російська навала, він, звичайно, в перших шеренгах опинився в Теробороні Києва. Потім була Національна гвардія, Східний фронт. В перші місяці війни Максим був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. Ми знали про нього все».

«Я не залишу хлопців, я буду тут», – слова Максима після тяжкої контузії.

Йому пропонували госпіталізацію. Тільки після того, як втратив свідомість і повністю був знесилений, побратими по зброї транспортували його до медчастини. На превеликий жаль смерть наздогнала його та інших воїнів – ворожий снаряд влучив в автомобіль…

Для родини, для однокурсників загибель Максима Чумака – гірка втрата.

Ректорат, викладачі, студенти Державного податкового університету висловлюють глибоке співчуття рідним, друзям, одногрупникам воїна-героя.

Ім’я Максима Чумака навічно збережеться в наших серцях і буде викарбуване на Стелі Героїв університетської слави.