7 лютого 2023 року на платформі ZOOM в Державному податковому університеті відбувся «круглий стіл»,  що проводився в рамках презентації проєкту ЄС Еразмус+ National Erasmus+ Office in Ukraine & HERE team модуль Жана Моне. Тема обговорення: «Політика сталого розвитку ЄС: досвід для українських міст та регіонів в умовах децентралізації». Термін реалізації проєкту – 2022-2025рр.

 В обговоренні взяли участь понад 90 учасників. Зокрема: науково-педагогічні працівники і співробітники структурних підрозділів Державного податкового університету, переможці проєктів ЄС Еразмус+ модуль Жана Моне з інших міст України, представники органів місцевого самоврядування та громадських організацій, аспіранти, студенти, зацікавлена наукова спільнота з країн ЄС, представники стейкхолдерів,.

З вітальним словом до колег звернулися в.о. ректора Державного податкового університету Дмитро Серебрянський і координатор проєкту  в Україні Світлана Шитікова.

Проєкт від ДПУ презентувала координатор робочої групи, завідувачка кафедри економічної політики Державного податкового університету, професорка Наталія Мацелюх. Вона розповіла про цілі проєктів Жана Моне в межах програми Erasmus+,  зазначивши, що подібні міжнародні проєкти покликані сприяти удосконаленню викладання, дослідницькій діяльності вишів  України в галузі євроінтеграційних процесів. Наталія Мацелюх преставила університетську команду модуля Жана Моне «Політика сталого розвитку ЄС: досвід для українських міст та регіонів в умовах децентралізації» і окреслила мету та завдання проєкту в місті та регіоні.

Заступниця міського голови Ірпінської міської ради Юлія Устич привітала ректора, викладачів з перемогою у грантовому проєкті, зазначивши, що його тематика є надзвичайно актуальною, і що заклад вищої освіти міста Ірпінь «крокує в ногу» з тими ініціативами, які запроваджує орган місцевого самоврядування на шляху до розбудови на принципах сталого розвитку Ірпінської територіальної громади і міста зокрема.

Депутат Ірпінської міської ради, випускник ДПУ, а зараз здобувач вченого ступеня кандидата наук Сергій Когут наголосив, що досягнення цілей проєкту через співпрацю з органами місцевого самоврядування шляхом підготовки та впровадження літніх інтенсив-трененгів для держслужбовців, усіх охочих сприятиме досягненню цілей проєкту.

Начальник Управління освіти і науки Ірпінської міської ради Олег Білорус, зазначив, що підготовка  і викладання гостьових лекцій в школах Бучанського району в межах модуля сприятиме вдосконаленню сучасних методів навчання і обізнаності школярів щодо використання кращих практик ЄС для розвитку міст і регіонів.

Декан факультету оподаткування, обліку та аудиту Державного податкового університету Володимир Краєвський  акцентував увагу присутніх на актуальності проєкту і заходу щодо вдосконалення освітніх програм на  факультеті.  Саме нові освітні програми сприятимуть підготовці молодої генерації кваліфікованих кадрів для міста і країни.

В обговоренні взяла участь директорка Ірпінського фахового коледжу економіки та права Оксана Пілевич

Детальніше про проєкт Жана Моне, його цілі і основні напрями можна дізнатись на сайті Державного податкового університету за посиланням:

https://dpu.edu.ua/universytet/mizhnarodna-diialnist-ta-investytsii/mizhnarodna-spivprt/hranty